Nova fabrika mineralne vode

Fabrika oligomineralne vode koja je otvorena u prošli petak u selu Mesić kod Vršca na lokalitetu Dubrava, u prvoj fazi obezbeđuje proizvodnju od preko 10.000 boca na sat. Izvorište izbija iz dubokih i drevnih stena Vršačkih planina, blizu srednjovekovnog manastira Mesić, a fabrika oligomineralne vode predstavlja jednu od najmodernijih u Srbiji.
„Moja voda“ svojim sastavom predstavlja izuzetno prirodnu i zdravu vodu koja se preporučuje za piće osobama svih uzrasta. „Moja voda“ je prirodna, negazirana i oligomineralna voda idealnog hemijskog sastava koja sadrži: kalcijum, hidrokarbonate, magnezijum sulfate, natrijum, kalijum, hloride... Njena pozitivna dejstva po zdravlje su brojna. Niska mineralizacija obezbeđuje brzi prodor u krvotok, a zatim i brzu eliminaciju preko bubrega, čime se eliminšu brojne urinarne infekcije. Njeno ispijanje ne dovodi do taloženja minerala, stvaranja peska i kamena u bubrezima ili mokraćnim kanalima. Neznatan sadržaj natrijuma i negaziranost čine vodu „Moja voda“ posebno pogodnom za osobe koje pate od hipertenzije i koronarnih oboljenja, a optimalan odnos kalcijuma i kalijuma pospešuje rad organa za varenje, tako da se preporučuje u dijetama i regulisanju telesne težine.
Ljubisav Šljivić, direktor preduzeća „Drugi oktobar“ iz Vršca, koje je investitor Fabrike vode, kaže za „Pregled“ da je vrednost dosadašnjih radova iznosila oko 4,5 miliona evra, a zahvaljujući ovoj izgradnji dovedeni su do sela Mesić i nekih susednih mesta, put, gasovod i telefoni. Ova fabrika će sigurno naći svoje mesto na tržištu Srbije, iako je konkurencija veoma jaka, ističe Šljivić. (“Pregled”)