Počeo Beer fest

Taktovima "Belgrade Dixieland Orchestra" je svečano otvoren četvrti po redu "Belgeade Beer fest". Prestonica će u narednih pet dana, koliko traje festival, biti prava oaza za pivopije. Mnoštvo ljudi je dolazilo niz strme stepenice Kalemegdanske tvrđave. Svi su došli istim povodom, radi omiljenog pića, dobre svirke i ludog provoda. Ulaz je bio besplatan, a cene piva šarenolike. 
U ponudi je 30 brendova piva, koji se utrkuju da zanimljivim štandovima i atraktivnim promoterkama privuku što više posetilaca. Najveće štandove imali su "Efes", "Becks", "Nikšićko", "Tuborg" i "Weifert". "MB" je za svoje posetioce priredio takmičenje u jahanju bika u ograđenom bazenu. Muško - žensko takmičenje je proteklo uz dosta smeha, aplauza i po koju modricu. Najizdržljiviji su dobili poklon u vidu kaubojskog šešira, majice, kačketa, karata.... 
Prvi put ove godine možete da degustirate pivo od borovnice, po ceni od 95 dinara, organsko pivo "Cannabia" je 180 dinara, koliko i "Guinness", "Amstel" košta 120, "Kaiser"  100, "Weifert" i "Nikšićko" 80..., "Union" 70, "MB" 65...  Dok su starije generacije pevušile "U tem Somboru" uz Zvonka Bogdana, oni nešto mlađi potražili su zabavu u luna parku, vozeći se na galiji, "balerini" i u automobilima, dok su zaljubljeni kupovali crvena liciderska srca, po ceni od 50 do 200 dinara. Ređali su se "Plava trava zaborava", "So Sabi", "Black Panters", tako da je bilo za svakoga ponešto. Pre ponoći za sve posetioce upriličen je petominutni vatromet, što je dodatno uticalo na pozitivnu atmosferu.

Jelena Antonijević