KC Šlep: Budi veliki, pomozi malima

Ovaj događaj će se održati u nedelju, 25. avgusta 2013. godine od 18h na splavu SHLEP koji se nalazi na Savskom keju u blizini Brankovog mosta.

Na SHLEP-u vas očekuju volonteri Udruženja "BETA" iz sva četiri grada od kojih ćete moći da saznate sve što se tiče sterilizacije vaših ljubimaca kao glavne aktivnosti pri kontroli populacije napuštenih životinja. Moći ćete da budete donator jer će na SHLEP-u biti postavljene donatorske kutije. Ukoliko želite da donesete hranu za životinje, ćebad, ogrlice, povoce ili druge potrepštine za ljubimce i na taj način možete postati donator. Takođe, možete da postanete volonter BETE, a možete i da učestvujeste u KVIZU iznenađenja ili jednostavno uživati u dobroj zabavi na pet friendly SHLEP-u.

Od akcije se očekuje da skrene pažnju na neophodnost rada na sprečavanju uzroka pojave napuštenih životinja, pored rada na posledici, odnosno na trenutnoj populaciji životinja na ulici.

Želimo da aktivno učestvujemo i rešimo problem koji brine i one koji vole i one koji ne vole životinje. Lepša komunalna slika naših okruženja, povećana bezbednost naše dece i human odnos prema životinjama su naš cilj.

Udruženje "BETA" je osnovano 2010. godine u Zaječaru sa ciljem smanjenja populacije napuštenih životinja kroz sprečavanje uzroka njihove pojave. Vizija Udruženja je sklad između životinja i ljudi kroz aktivnosti edukacije građana i saradnje sa nadležnim službama kao i samog rada na terenu.

Za tri godine, BETA je od malog zaječarskog udruženja postala organizacija koja funkcioniše u 4 grada (Zrenjanin, Beograd, Zaječar, Knjaževac) sa preko 50 članova koji zajednički rade da u svojim sredinama stvore lepše mesto i za ljude i za životinje.

Za ovo vreme sklonjeno je sa ulica ova četiri grada preko 350 životinja, a sterilisano preko 1000, što vlasničkih, što napuštenih.

Ključna reč - sterilizacija. Kroz aktivnosti udruženja, teži se podizanju svesti o neophodnosti sterilizacije kao jedine humane kontrole populacije napuštenih životinja. Sterilizacija već napuštenih, ali i vlasničkih koji i jesu uzrok pojave pasa na ulici koji ugrožavaju bezbednost građana, stvaraju lošu komunalnu sliku, ali su i odraz nemara ljudi, s obzirom da ne postoji adekvatna kaznena politka za one koji izbacuju životinje.

Udruženje "BETA" predlaže održiva rešenja i teži stvarnju lepšeg sveta

splav šlepživotinje