Srbija odigrala bez golova sa Italijom

BEOGRAD, 16. juna 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacije Srbije (igrači do 21 godine) odigrala je u Helsingborgu bez golova sa Italijom u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

U prvoj utakmici ove grupe, koja je odigrana ranije danas, Švedska je ubedljivo savladala Belorusiju sa 5:1.

Izabranici Slobodana Krčmarevića u petak će u drugom kolu u Malmeu igrati protiv selekcije Belorusije.

Plasman u polufinale obezbediće dve prvoplasirane selekcije.

Srbija je u uvodnom delu utakmice bila bolji rival, a u 12. minutu "orlići" su imali dobru šansu za gol. Nemanja Matić prošao je po levoj strani i centrirao po zemlji, do lopte je došao Gojko Kačar, ali je sa 11 metara šutirao preko gola.

Samo minut kasnije, Sebastijan Đovinko šutirao je sa ivice kaznenog prostora, a golman Srbije Željko Brkić izbio je loptu u korner.

Od tog trenutka pa do kraja poluvremena Italijani su imali inicijativu i stvorili još dve prilika za pogodak.

U 39. minutu Đovinko je sa 17 metara pokušao da iznenadi Brkića, koji je još jednom dobro intervenisao, a u nastavku akcije udarac Salvatorea Boketija završio je pored stative.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu Italijani su imali preko Marija Balotelija, koji je prošao po desnoj strani i šutirao sa 15 metara ali je Brkić odbio loptu u korner.

Najbolju priliku na utakmici za Italijane propustio je Đovinko u 64. minutu, kada je izbegao ofsajd zamku, izašao sam ispred Brkića, ali je golman Srbije zaustavio njegov pokušaj lob udarca.

Završnica utakmice u potpunosti je pripala Srbiji, koja je u tom periodu stvorila nekoliko izuzetno dobrih prilika.

U 73. minutu Zoran Tošić izveo je korner sa leve strane, lopta je došla do Tomovića koji je neometan šutirao sa nekoliko metara, ali je Konsilji sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Minut kasnije, Miralem Sulejmani centrirao je sa desne strane, lopta je došla do Kačara, koji je sa desetak metara šutirao "makazicama", ali se lopta od stative odbila u teren.

Poslednju dobru šansu na meču Srbija je imala u 82. minutu - Tošić je veoma dobro šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je lopta otišla za malo pored stative.

U samoj završnici utakmice reprezentaciju Srbije zadesio je peh, pošto se povredio Matić, a umesto njega u igru je ušao Nemanja Tomić.

Stadion: Olimpija u Helsingborgu

Gledalaca: 7.000

Sudije: Proensa (Portugal), Rouz (Škotska), Davidi (Izrael).

Žuti kartoni: Baloteli, Markizio, Pizano (Italija), Petković (Srbija)

Srbija: Brkić, Petković, Pejčinović, Tomović, Vuković, Fejsa, Smiljanić, Matić (Tomić 85'), Tošić, Sulejmani, Kačar.


Italija: Konsilji, Mota (Pizano 78'), Andreoli, Krišito, De Ćelje, Ćigarini, Markizio, Boketi, Boketi, Akvafreska, Baloteli (Abate 67').