Dačić: Đilas na putu da postane pluskvamperfekat

Dačić je prethodno govoreći o lideru URS-a Mlađanu Dinkiću rekao da on nije aorist, nego plushvamperfekat, a na pitanje novinarke Olje Bećković šta je onda Đilas, Dačić je rekao da je Đilas na putu da postane isto.

Na pitanje ko će zameniti Aleksandra Antića na mestu predsednika skupštine Beograda, Dacic je uz osmeh rekao "o tome će biti odlučeno uskoro".

Premijer Dačić je rekao i da nismo prihvatili briselski sporazum ne bi bile ugrožene samo naše evropske integracije, bio bi ugrožen vitalni biološki opstanak Srbije.

"Ekonomski bi nas svi urušili", izjavio je sinoć Dačić, gostujući u "Utisku nedelje" na TV B92, i rekao da je neophodno da se stvori poslovna i ekonomska klima, da se posvetimo ekonomiji.

"Treba nam da nas malo ostave na miru svi i mi sami sebe da ostavimo na miru i posvetimo se ekonomiji, a toga neće biti ako ne idemo ka EU"
, rekao je Dačić, navodeći da i nemamo gde da uđemo osim u Uniju.

Prema njegovim rečima, sami ne možemo, a neki možda veći prijatelji su daleko.

"Zato je važno bilo u ovoj rekonstrukciji vlade da to bude prioritetno pitanje. Pustite politiku, time ćemo se baviti Vučić i ja, u smislu pregovora i ostalog...i hajde da se usredsredimo na ono od čega se živi",
rekao je Dačić i naglasio da je najveće pitanje kod građana nezaposlenost, na koje neko treba da da odgovor.

Protiv sam ideologiziranja eksperata

Dačić je izjavio večeras i da kandidat za ministra finansija Lazar Krstić ima njegovu podršku, ali i naglasio da građani Srbije ne treba da ideologiziraju eksperte i da ih smatraju nadljudima.

Dačić je, gostujući u "Utisku nedelje" televizije B92, rekao da ne treba zaboraviti na šta se mislilo kada se govorilo o ekspertima prethodnih 10 godina i na koju stranku se mislilo.

"Imali smo situaciju da smo imali eksperte koji su postali stranka, i oni su eksperti kada dođu na vlast, a onda su autonomni i više niko ne može da ih smeni, a pritom nisu imali nikakve rezutalte. Hteo sam da napravim distancu od načina, koji je u prethodnom periodu možda bio ideologiziranje, da su to neki nadljudi koji će rešiti sve probleme koje drugi ne mogu da reše", objasnio je Dačić.

Prema njegovim rečima, u vladi ne treba da bude neko ko nije ekspert za svoju oblast, ali da se danas stiče utisak da sve što je partijsko, da je to bljutavo.

"Hajde onda da ukinemo partije, ali koji ćemo onda sistem imati", upitao je Dačić, rekavši da bolji od demokratije nije izmišljen.

Dačić je kazao da je sa kandidatom za ministra finansija Lazarom Krstićem razgovarao i da smatra da je on "mlad čovek koji može dosta da uradi".

Premijer Srbije rekao je da se plaši da se kandidati za ministre ne predomisle kada vide kako ih blate.

"Mislim da je ovo veliki izazov za sve te ljude. Ja sam u Skupštini rekao, kada sam čuo šta sve oni morau da preživljavaju kada ih biraju, a ne smeju ništa da kažu, prosto se čudim kako su neki uopšte prihvatili to. Plašim se da se neko od njih ne predomisli. Svima sam rekao slavljenje vaše će da traje nekoliko dana. Takav smo mi narod, jer koga god da postavimo, njega ćemo blatiti u narednom periodu", rekao je Dačić.

Izvor: novimagazin

beograddragan ?ilasivica dačićprošlost