ART FUSION PROJECT No. 3

Tijana Avramović, Bane Dević, Nemanja Novaković, Sanja Beštić, Sava Ilić

Četiri Dive koje će legendarnim hitovima dočarati muzicku scenu Engleske su Ana Bebić, Sanja Dimitrijević, Ana Milenković i Lejla Hot.

Uz Dj-a Ninelu Radonjić Beogradski Igrački Centar će izvesti koreografije koje obeležavaju igračku uličnu scenu Londona.

Biljana Cincarević će 10. septembra u Bašti kod Juge izložiti svoje slike i tako se priključiti ovom projektu kao VIP ličnost, izlagač i podrška mladim kolegama.

U konceptualnom izlaganju umetničkih radova, pored fotografskih izložbi u kojima su učestvovale ličnosti iz svih sfera javnog života Srbije učestvuju i pažljivo odabrani umetnici: Bane Dević, Vesna Filipović, Nemanja Ivanišević, Milena Čvorović, Meri Mišić, Andrej Zikić, Dragan Smiljanić I Blackbirdfield Fascinators, Iva Brkić, Milica Milosavljević, Una nakit, Tijana Žunić, Tijana Avramović, Sava Ilić, Chika Milan Ilić…Inspirisani Londonom, mladi umetnici Srbije će u jednodnevnom izlaganju promovisati svoj kreativni rad, ideje za nove umetnicke pravce I interpretirati na svoj nacin englesku muzičku kultnu scenu.

Fotografske izlozbe sa poznatim ličnostima Srbije potpisuju Nemanja Novaković I Aleksandar Carević.

Ana Bebić, Ana Milenković, Lejla Hot, Sanja Dimitrijević

Mladi Nemanja Novaković koji briljira u žanru modne fotografije London vidi I interpretira kroz koncept engleske književnosti. Novaković koji je karijeru počeo kao dizajner što ga je povelo u svet modne fotografije, lifestyle editorijala, fotografisanja javnih ličnosti za magazine, muzičke covere nastavio je putem video produkcije. Snimio je na desetine muzičkih spotova i sarađivao sa zvezdama Srbije i Balkana. Umetnickom fotografijom se bavi kroz specificne koncepte i ambicija mu je se ostvari kao direktor fotografije na kratkom i dugom metru. Deo je Art Fusion tima od samog začetka.

Ispred njegovog objektiva u okviru izlozbe Art Fusion našli super model Andrija Bikic kao Serlok Holms zatim agent 007 a onda i Hamlet, glumci Viktor Savić kao Robin Hud i Aleksandar Filimonović kao Petar Pan, pevacice Ana Bebić, Lejla Hot i Ana Milenković kao romantične dame romana Dzejn Ostin, Nevena Božovic kao Alisa u zemlji cuda, model Aleksandar Palajić kao Dorijan Grej, kaskader Uros Ćertić I Ivana Stamenković kao Dzek Trbosek i njegova zrtva, a zvezda snimanja je definitivno bio i mali Zeljko Bodiš, srpski Hari Poter.

Stilista Bane Devic je uz pomoc frizera nove generacije Sava's i sminkera Tijane Avramovic predstavio duh Engleske od viktorijasnkog do modernog perioda.

Ispred ostrog fotografskog oka mladog umetnika Aleksandra Carevića koji je prepoznatljiv izuzetnom osećaju za skladnost boja, za dinamiku, za “pravi” trenutak, nasli pevacica Goca Trzan kao Lejdi Di, glumice Jana Milic kao Amy Winehouse, Eva Ras kao kraljica Elizabeta II a u ostalim stereotipima Engleske predstvljene su poznate licnosti Srbije : Sanja Dimitrijević, model Vladan Miljković, glumac Sergej Trifunović, manekenka Bojana Rajic, novinar Aleksandar Sale Jovanović (Sir Oliver), poznati beogradski bloger Amitz Dulniker, kao I Beat street grupa.

art fusion projectbiljana cincarević