Vučić: Niko ne može da nas sramoti

Vučić je špekulacije hrvatskih medija nazvao besmislicom i lažima, a takođe je naveo da su srpski mediji "u pokušaju da pomognu političkim miljenicima naneli štetu Srbiji."

On je dodao da Hrvatska nije ništa otkrila. već da su ih srpske vlasti obavestile o ne samo usmeno nego i pisanim putem, i da za to imaju dokaze.

"Nisam razumeo o čemu se radilo, osim ako nije bio pokušaj destabilizacije ili narušavanja rep Srbije, i nadamo se da je to slučajna, a ne namerna greška dela Hrvatskih vlasti," rekao je on povodom afera izvoženja oružja.

On je ocenio da je saradnja sa Hrvatskom do sad bila odlična i da je Srbija nastupila profesionalno i odgovorno i da je dostavila tamošnjim službama sve potrebne informacije.

"Srpska strana bila je uzdržana, ali nećemo trpeti da nas neko zbog sopstvene neprofesionalnosti sramoti i optužuje za nešto loše"

On je dodao da će "temeljno obavestiti" Hrvatsku o imenima učesnika u ovom delu, pošto Hrvatska "ili ne zna imena počinioca ovog dela ili namerno obmanjuju i svoju i svetsku javnost."

Vučić je ponovio i da Slobodan Tešić, vlasnik firme Teneks, čije ime pominjano u vezi sa sumnjivom isporukom ni na koji način nije umešan u tu aferu.

B92

aleksandar vučićhrvatskašverc oružja