Otvoren prvi centar za ABE/ABP ispite u Srbiji

Na taj način je Novi Sad postao prvi grad u Srbiji gde studenti zainteresovani za profesionalno obrazovanje mogu dobiti podršku za pripremu i polaganje ABE/ABP ispita.

Asocijacija poslovnih menadžera (Association of Business Executives – ABE) i Asocijacija poslovnih stručnjaka (Association of Business Practitioners – ABP) su udruženja sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja imaju za cilj pružanje pristupačnog visoko kvalitetnog profesionalnog obrazovanja širom sveta. ABE sa tradicijom od 40 godina pruža ove vidove usluga profesionalnog obrazovanja u preko 80 zemalja sveta, omogućavajući sticanje ABE/ABP diploma broju od 50.000 studenata godišnje.

Svi ABE/ABP programi su profesionalno orijentisani i vrlo efikasni. Kroz on-line studije stručno obrazovanje iz oblasti marketinga, finansija, preduzetništva i drugih oblasti postaje jeftinije i pristupačnije.

Magna Carta koledž je 20. avgusta 2013. godine pokrenuo program za dobijanje stipendija (Global Ambassadors Scholarship Programme - GASPR) kako bi se nagradili studenti koji žele ovaj vid studiranja i kojima je potrebna finansijska podrška. G-din Stiven Braun, predsedavajući ambasador partnerstva i bivši ambasador Velike Britanije u Republici Koreji 23. septembra je objavio da za dobijanje 100%, 70% i 50% mogu konkurisati:

- studenti sa invaliditetom;

- talentovani mladi ljudi iz ugroženih porodica;

- štićenici dečjih domova;

- studenti;

- zaposleni u preduzećima i vladinim organizacijama;

- medijske ličnosti i aktivnii sportisti.

Prijave za dobijanje stipendija mogu se podnositi do 30. novembra, a rezultati će biti objavljeni 15. decembra 2013. godine.

Izvor: vps.ns.ac.rs