Nemci rešili da ulažu u Srbiju

"Preduzeća iz Nemačke se interesuju posebno za saradnju sa srpskim privatnim sektorom, ali i državnim koji još nije privatizovan. Srpsko tržište nije jedinstveno zato što postoje veoma vitalna i dinamična preduzeća, za koja se ne treba brinuti i koja će ići dobrim putem, ali postoje i veliki ili veći državni sistemi koje tek čeka proces privatizacije" rekao je Knap u svom prvom javnom obraćanju medijima.

On je dodao da u oba sektora postoji prostor za veću saradnju, kao i da pouzdano zna da će uskoro biti sve više investicija. Delegacija nemačke privrede u Srbiji, naglasio je, aktivna je na mnogobrojnim privrednim manifestacijama u Nemačkoj, gde informiše potencijalne investitore o Srbiji i ovom regionu.

Knap je napomenuo da se nemačka privreda bazira na srednjem preduzetništvu i da postoji mnogo manje poznatih firmi iz Nemačke koje žele da posluju u Srbiji, ali da moraju dobro da promisle i pripreme se pre nego što se odluče za nastup u inostranstvu.

"Kad se preduzetnik iz Nemačke odluči da dođe u Srbiju, sigurno će tu i ostati i doprineti razvoju branše u kojoj je aktivan" dodao je Knap. Delegacija nemačke privrede u Srbiji je prošle sedmice organizovala posetu privrednika iz Bavarske koji u više oblasti traže poslovne partnere u Srbiji.

Izvor: Kurir

nemačkasrbijaulaganje