Zvezda pobedila Partizan u 145. derbiju

Zvezda je pobedila zahvaljujući autogolu Milana Obradovića u 19. minutu. Meč je obeležio prekid u drugom poluvremenu, kada su huligani sa južne tribine zapalili nekoliko velikih vatri.

Utakmica je odigrana pred 40.034 gledalaca, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa.

Strelac: Obradović (autogol) u 19. minutu. Žuti kartoni: Pečnik, Mijailović, Kasalica (Crvena zvezda), Gulan (Partizan). Crveni karton: Lazić (Crvena zvezda) u 90. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš (od 84. Mladenović), Ninković (od 90. Savićević), Pečnik, Kasalica, Dauda (od 87. Mrđa).

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Gulan (od 46. Ilić), Marković, Jojić, Ninković (od 68. Luka), Živković (od 86. Grbić), Kojić.

Partizan sada ima 21 bod, a Zvezda i Vojvodina po 20, ali beogradski tim ima bolju gol-razliku.

U utakmici nije bilo mnogo pravih šansi, a najbolja je viđena prilikom prvog gola.

Nenad Milijaš je izveo slobodan udarac za Zvezdu, kapiten Partizana na ovoj utakmici Vladimir Stojković odbio je loptu, a Miloš Ninković je glavom vratio loptu u sredinu šesnaesterca, gde je Obradović uputio sebi iza leđa, ali i iza leđa svog golmana.

Obradoviću je ovo prvi derbi u karijeri, a on je bio najiskusniji igrač na terenu. Čim je video šta je uradio, on je pao na kolena i uhvatio se za glavu, ali su ga trener Vuk Rašović i saigrači bodrili.

Ni posle toga se situacija nije promenila, a Partizan je možda najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio u 29. minutu, kada je Nemanja Kojić sa desne strane peterca iz teške pozicije šutirao preko gola.

Zvezda je najbolju šansu u prvom poluvremenu imala u 36. minutu, kada se Milijaš odlučio na šut sa oko 25 metara i pogodio prečku. Partizan je u 42. imao lepu priliku, ali je Miloš Jojić iz slobodnog udarca sa 16 metara šutirao preko gola.

Drugo poluvreme počelo je miroljubivo, ali su onda huligani sa južne tribine počeli da pale vatre, zbog čega je sudija Milorad Mažić prekinuo meč na desetak minuta.

U prilično uravnoteženom meču, Abiola Dauda je u 68. minutu prošao u šesnaesterac, ali se spetljao pored odbrane Partizana i nije uspeo lepo da šutira.

Partizan je posle toga prešao u ofanzivnu i potpuno je kontrolisao meč, a najbolju šansu imao je Predrag Luka koji je šutirao sa oko 16 metara sa desne strane, ali je golman Zvezde Boban Bajković odbranio šut.

Zvezda je poslednju šansu imala u 97. minutu, koju nije iskoristio Nejc Pečnik.

fk crvena zvezdafk partizanfudbalvečiti derbi