FK Partizan: Zvezda nastavlja propagandnu akciju

Šampion Srbije reagovao je na saopštenje Zvezde od nedelje, u kome su crveno-beli napisali da jedna "neformalna grupa ljudi" sprečava bilo koga drugog osim Partizana da bude šampion.

Povod za Zvezdino saopštenje bile su sudijske odluke na meču Voždovac-Partizan. Partizan je danas naveo tri utakmice na kojima je oštećen suđenjem i kazao je da su to "činjenice koje ne mogu da ospore ni autor crveno-belog propagandnog rata".

"Kako se te nesporne činjenice uklapaju u tezu o 'konstantnoj pomoći sudija', 'lakrdiji', 'neregularnom prvenstvu'? Naravno, ne uklapaju se, jer su tvrdnje FK Crvena zvezda neistinite, isfabrikovane u glavama onih koji su uvereni da je neprestano obmanjivanje širih narodnih masa jedini produktivan posao u Srbiji", saopštio je Partizan.

Šestostruki uzastopni šampion naveo je i da Zvezda primećuje sudijske greške samo onda kada joj ne idu na ruku, a optužio je rivala i da je princip objektivnosti "izvrnuo ruglu" jer je izneo optužbe o neregularnosti u istom kolu u kome je njegovom rivalu poništen regularan gol za izjednačenje.

"Očigledno naši rivali misle da njihove fraze i parole imaju zaslepljujući efekat na fudbalski narod, pa niko ne može da vidi nešto što je očigledno", saopštio je Partizan.

Klub iz Humske ulice naveo je da su sudijske greške "sastavni deo igre", kao i da ih je na njegovim utakmicama bilo mnogo, za šta optužio je rivala.

"Ne čudimo se tome jer su od strane 'večitog'rivala sudije izložene neizdržljivom, neljudskom pritisku. Da li i mi treba da galamimo posle svake utakmice, da tražimo ostavke svih i svakoga, izvodimo navijače na ulice? Da li će se neprestanim pretnjama i kreiranjem atmosfere haosa popraviti stanje u srpskom fudbalu?", saopštio je Partizan.

Crno-beli su zatražili od Zvezde da objavi imena "neformalne grupe ljudi" koju je pomenula u svom saopštenju.

"Ko su ti misteriozni političari, moćnici koji pomažu FK Partizan da osvaja titule u nizu i kako to čine?", zapitao je klub.

Partizan je naveo da se zalaže za sportski pristup i pomoć fudbalskoj organizaciji da se broj grešaka smanji, a da su "obmanjivanje javnosti, huškanje navijača, optuživanje bez osnova, pretnje i pritisci su sve samo ne sportski pristup".

"O ciljevima kampanje govorili smo više puta, ponovićemo ih još jednom - zastrašiti rivale, službena lica, fudbalsku organizaciju, opravdati se pred navijačima i javnošću za sopstvene greške i promašaje, izazvati na silu i bez argumenata promene u fudbalskoj organizaciji. Fudbalska Srbija proceniće da li takvim metodama fudbalski sport može da napreduje", navodi se u saopštenju Partizan.

Beta

fk crvena zvezdafk partizanfudbal