A3 – Rock'n'Roll uzvraća udarac

Da li je Rock'n'Roll zaista uzvratio udarac?

Razlozi za gledanje:
1. Fenomenalan broj sponzora i opasan "product placement". Filmadžije i ostali u potrazi za finansijskom podrškom tajkuna, tajnu ''dobre žvake'' kriju Srđan Dragojević i Biljana Prvanović!
2. Nikola Kojo odsutan – Boris Milivojević prisutan. Beli (Boris Milivojević) bravurozno ''okreće turbinu''.
3. Seka Aleksić – zato što kaže: ''Bubili, je l' si dobro?''
4. Zoran Cvijanović kao Vojno Lice&Otac + Vesna Trivalić kao Mama Viki = nova slatka teen zvezda Zlatko Rakonjac kao Sin&Mladi Roker/Entuzijasta Marko.
5. Ko još pravi bioskopski muzički film danas u Srbiji? Hrabro!
6. Špica – Dorijanov uspon i pad kroz blisku nam istoriju ovih prostora.
7. Nikola Pejaković – zato što nije ''onaj'' Nikola i što mu leži propali Dorijan.
8. Devedesetominutni visokobudžetni folko-rokerski spot sa par fora koje se ne pamte (ovo je ''za'' zato što je novo i šareno).
9. Da bioskopi ne zvrje prazni!
10. Drugari splavari, splavuše i sav cirkus krivi nisu: Ako je rock'n'roll mrtav, pričamo o samoubistvu – mudro zbori Marchelo. Razbistriće vam se kad (ako) pogledate A3.

Razlozi za izbegavanje:
1. Fenomenalan broj sponzora i opasan product placement. Plastične kese, majice, konzerve, hamburgeri, automobili, swoosh... Ok, nije lako finansirati filmski projekat u Srbiji, samo da li ''anđeoski sponzori'' stvarno veruju da je ovo dobar marketinški potez.
2. Nada Macanković – možda je fina devojka, ali glumica...
3. Anđeo i Đavo – izvinite momci, ali ovoga puta ste tu samo zbog novca.
4. Kad je početak na radnoj akciji, droga mora biti sredina, a beba kraj. Da nije izvedeno tako kako jeste, bilo bi u ''za'' gomili.
5. Ekipa filma može da priča šta želi, ali nije tačno da je ovo bioskopski film za mlade koje baš briga šta misle čangrizavi kritičari. Ovo je samo pokušaj komercijalnog filma nakon zilion odgledanih američkih.
6. Muzika.
7. Ogroman broj glupih fora.
8. Dragojević-Vojnov tandem je zvučao obećavajuće, ali izgleda varnica nije bila baš previše jaka, pa je scenario, i pored dobre osnovne ideje, ispao šupalj.
9. Neka bioskopi zvrje prazni kada one koje treba nije briga, a domaće filmadžije razmišljaju ''samo još ovaj komercijalni ustupak, pa kad zaradim kintu snimiću nešto za svoju dušu''.
10. Prodali su se đavolu, ali ni to nisu uspeli da iskoriste.

Katarina Milovanović