Đilas: Protivzakonite smene u Beogradu

Đilas je, na konferenciji za novinare, rekao da se u ovom trenutku priprema 13 rešenja o razrešenju sekretara, među kojima su i oni koji nisu članovi nijedne stranke, i koji su, kako navodi, odgovorno obavljali svoj posao i omogućili da Beograd funkcioniše.

Ukoliko se danas popodne, u 18 sati, na sednici Privremenog organa uprave donese odluka koja se priprema, Đilas je rekao da će to značiti da je privremeni organ, zapravo, kako je rekao, "istražno kazneni organ".

Na pitanje da li će predstavnica DS u Privremenom veću Tatjana Pašić ostati u njegovom sastavu ukoliko se donese takva odluka, Đilas je odgovorio da ne postoji opravdanje da Pašićeva u tom slučaju bude deo tog tela.

"Ako Privremeni organ prekrši zakon onda ne postoji opravdanje da (predstavnica DS u njemu) Tatjana Pašić ostane deo tog organa... Privremeni organ po zakonu obavlja samo tehničke i neodložne poslove i nema pravo da donosi kadrovska rešenja osim ako ne dokaže da neki sistem ne funkcioniše, a ovde sve funkcioniše", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Predsednik DS je naveo i da vlast namerava da smeni i direktore beogradskih javnih preduzeća, a da je hajku i progon DS nastavila I hapšenjem direktora Ribarske banje Branislava Katančevića.

Đilas naglašava da Privremeno veće, po zakonu, obavlja tekuće neodložne poslove i da nema pravo da donosi kadrovska rešenja, osim ako sistem ne funkcioniše ali da u Beogradu, kako naglašava, sve funkciniše.

"Nema razloga da se smenjiju ovi ljudi", poručio je Đilas.

Izvor: b92

beograddragan ?ilasprivremena vlastsmena