Sačekuša: Građevinski preduzimač ubijen sa 10 metaka

Napadač je preksinoć u 1.25 sati ušao za Stojanovićem u zgradu. U prizemlju, kada je krenuo ka stepenicama kojima bi se popeo do svog stana na prvom spratu, ubica je izvadio pištolj i zapucao.

- Stojanović je uleteo u klasičnu sačekušu. Ubica je u njega ispalio ceo šaržer. Očigledno da napadač nije hteo da rizikuje, pa je prišao okrvavljenom Stojanoviću, približio žrtvi cev pištolja i pucao mu u glavu - objašnjava sagovornik „Blica“.

Stojanović je pogođen u grudi i glavu. Ali tri metka su prošla kroz ulazna vrata stana broj sedam u prizemlju, u kojem je spavala tek diplomirana studentkinja. Devojka diplomac je, kako kaže vlasnica stana Jelena, odmah nakon uviđaja otišla zbog velikog straha. Jedan od hitaca je pogodi i dno ulaznih vrata susednog stana, takođe u prizemlju višespratnice.

Dragana, sestra ubijenog Dragana Stojanovića, tvrdi da je njen brat samo u prošlosti imao problema sa zakonom.

- To je bilo davno, pre 20 godina. Sada nije imao nikakve veze s kriminalom. Bavio se građevinom. Normalno je radio. Promenio se, dobio je sina - tvrdi sestra ubijenog.

Stojanović je živeo u stanu iznad tog, na prvom spratu, s majkom i sinom. Oni, međutim, nisu čuli pucnjavu.

- Majka na sreću nije čula pucnjavu, niti videla mrtvog Dragana. Tu mu je bio i sin. Izašle su i komšije. Mene su pozvali čim su mi ubili brata i odmah sam došla. Hodnik je bio krvav. I vrata stana ispred kojeg je ubijen. Izrešetani su bili zidovi, vrata... Oprala sam hodnik posle policijskog uviđaja da majka i Draganov sin ne vide krv - rekla je Dragana, sestra ubijenog Stojanovića.

Policijska istraga o napadačima je u toku. Motivi ubistva još nisu poznati i policija ispituje sve kontakte i poslove Stojanovića.

Inspektori beogradske policije juče su pozivali na informativni razgovor sve Stojanovićeve prijatelje kako bi došli do podataka koji bi pomogli u otkrivanju motiva zločina i hvatanju ubice. Žrtva ima policijski dosije. U njemu stoji da je bio hapšen zbog teških krađa i razbojništava. Zbog pokušaja ubistva je odležao i zatvorsku kaznu.

Izvor: Blic

beogradkaraburmapolicijasa?ekušaubistvo