Serijski ubica pobegao iz Italije, uhvaćen u Francuskoj

Kako je saopšteno, Galjianu je u utorak odobreno da poseti majku. On je, međutim, oteo automobil od jednog pekara uz pretnju oružjem i odvezao se.
Galjiano je osuđen jer je ubio jednu, a ranio drugu prostitutku 1981. godine.

Pošto je pobegao iz pritvora, ubio je još dve prostitutke 1989. godine. Iz zatvora je bežao šest puta.

Kanćeljijeri je saopšstila da je Galjian uhapšenj samo nekoliko sati nakon što je o njegovom bekstvu iz zatvora u Đenovi obavestila danas italijanski parlament.

U ministarstvu pravde Italije, saznaje se da je Galjiano pronađen i uhapšen u francuskom gradu Mentonu, nedaleko od granice s Italijom, na Mediteranskoj obali.

Kanćelijeri je ranije danas izjavila da su zatvorski zvaničnici znali za povelik kriminalni dosije serijskog ubice kada su ga pustili da ode da poseti svoju staru majku, što je on iskoristio da pobegne.

Kanćelijeri je, međutim, stala u odbranu prakse da se daju takve dozvole za dobro ponašanje kao neophodne za otpočinjanje reintegracije zatvorenika koji treba da budu pušteni nazad u društvo, preneo je danas AP.

Kanćelijeri je u parlamentu kritikovala aspekte Galjianovog slučaja, istovremeno braneći davanje takvih dozvola kao neophodno i generalno gledano bezbedno, citirajući stopu od jedan odsto onih koji se nisu vratili.

Izvor: Blic

bekstvofrancuskaitalijaserijski ubica