Smilovao mu se: Papa je ipak primio Rasela

Prošle nedelje Crou je imao dva zakazana sastanka sa Svetim Ocem, i oba su otkazana u zadnji tren, a Vatikan je objasnio kao su to odlučili jer bi poseta glumca poremetila red.

Rasel se nadao kako će s papom moći imati teološku raspravu, no zadovoljio se i s kratkim susretom. Sidni Monrning Herald piše kako se glumac s papom sreo tokom opšte posete koja je otvorena za javnost. Uz to, glumac je objavio tvit u kojemu se zahvalio Svetom Ocu na blagoslovu.

Krou, promoviše svoj novi film 'Noje' koji je snimljen prema biblijskoj priči, a vernici u svetu kritikuju kako priča nije verno prikazana. Cela glumačka ekipa posetila je Vatikan.

- S obzirom na kontroverze koje okružuju ovaj film već godinu dana, činjenica da smo pozvani u Vatikan je vrlo srdačna gesta i mislim da je Sveti Otac pokazao visoki nivo doslednosti u stvarima koje govori i radi. Bila je velika privilegija što nas je pozvao - rekao je glumac za The Telegraph.

Film je izazvao brojne kontroverze pogotovo među muslimanima koji tvrde kako se fim protivi učenju islama. Neke arapske zemlje zabranile su njegovo prikazivanje.

24sata.hr