Novosadske demokrate traže diplomu direktora "Zelenila"

U saopštenju iz novosadskog odbora demokrata navedeno je da "prema nezvaničnim podacima" Bogdanović, koga je na tu funkciju predložila Srpska napredna stranka (SNS), "zapravo nema diplomu Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, već je položio svega 19 ispita na mašinstvu".

Dodaje se da je Bogdanović, u zvaničnoj biografiji, u odeljku obrazovanje naveo 1996. godinu i podatke "Fakultet tehničkih nauka, Odsek mašinstva, Univerzitet u Novom Sadu".

Demokrate ocenjuju neobičnim to što je, navodeći podatke o obrazovanju nije naveo stečeno zvanje, "jer se iz ovih podataka ne vidi da li je Bogdanović završio fakultet".

S druge strane, dodaje se u saopštenju, u rešenju o imenovanju Bogdanovića navodi se da je diplomirani inženjer mašinstva, "iz čega se može zaključiti da je u dokumentaciji podneo validnu diplomu Fakulteta tehničkih nauka, kao dokaz da je stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva".

Iz Gradskog odbora DS pozvali su Bogdanovića da javnosti i Kadrovskoj komisiji Skupštine grada, kao nadležnom telu za to pitanje, stavi na uvid svoju diplomu “kako bi se otklonila osnovana sumnja javnosti da je on još jedan ekspert SNS sa lažiranom biografijom”.

Izvor: b92

diplomanovi sadzelenilo