Koncert tango nuevo ansambla "Libercuatro"

Ansambl "Libercuatro" čini četvoro profesionalnih muzičara koji su se okupili sa željom da širi auditorijum zainteresuju za tango muziku koja je deo svojevrsne tango kulture koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa. Muzika kvarteta "Libercuatro" je koloritna fuzija tradicionalnog tanga, jazza, neobaroknog stila i teatra.

Posebnu pažnju članovi sastava "Libercuatro" povećuju kompozicijama Astora Piazzolle, s obzirom da je reč o kompozitoru koji je svojim viđenjem tanga - tango nuevo, napravio specifičnu muzičku revoluciju.Na koncertnom repertoaru ansambla nalaze se, pored dela Piazzolle i poznate kompozicije Ginastere, Gardela, Villolda, Guastavina, Rodrigeza, kao i odlomci iz tango operite "Maria de Buenos Aires".

Idejni tvorac, autor aranžmana i umetnički direktor ansambla je pijanistkinja Ksenija Ristić. Posle veoma uspešnih nastupa u Kulturnom centru Beograda, Zadužbini Ilije M. Kolarca i Domu kulture Studentski Grad ,”Libercuatro” će se predstaviti publici sa delima Piazzolle, Gardela, Rodrigueza i Villolda. Ansambl će nastupiti u sastavu: Ksenija Ristić (klavir, autor aranžmana), Teuta Asllani (sopran), Uroš Gavrilović (violina) i Vladimir Perić (harmonika). Kao specijalni gosti pojaviće se plesni par Mirjana Savić i Miša Plavšić.

cvijeta zuzorićkalemegdanski sutonikoncertlibercuatro