RTS-ova drama na francuskom tv festivalu

BEOGRAD, 23. januara 2007. (Beta) - Drama "Bora pod okupacijom" Radio-televizije Srbije (RTS) uvrštena je u program televizijskog festivala "FIPA 2007" u francuskom gradu Bijaricu.

RTS je saopštila da se njihov televizijski film u kome, između ostalih, glume Nebojša LJubičić, Dragana Mićanović i Anita Mančić, našao u festivalskoj konkurenciji "FIPATEL" sa još 18 drama iz Velike Britanije, Francuske, Nemačke i drugih zemalja sveta.

"FIPATEL" selekcija namenjena je televizijskim profesionalcima, autorima, producentima i novinarima, a sve drame čine svojevrsnu audiovizuelnu datoteku namenjenu preko interneta najširem krugu gledalaca.

Posle premijere na "FIPA" (Festival International de Programmes Audiovisuels) koji se održava krajem januara, RTS će prikazati domaćem gledalištu dramu scenariste Jovana Radulovića i režisera Miška Milojevića.

Drama govori o piscu "Koštane" i "Nečiste krvi" Bori Stankoviću kome srpska umetnička scena nikad nije oprostila što je u okupiranoj Srbiji tokom Prvog svetskog rata napisao članaka za književni dodatak jednog lista stvorenog po nalogu okupacionih vlasti.