Reno razmatra mogućnost povlačenja iz Formule jedan

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Francuska kompanija Reno razmatra mogućnost povlačenja iz takmičenja u Formuli jedan, objavili su mediji.

Na sastanku Upravnog odbora u Parizu francuska kompanija će odlučiti da li će ostati u Formuli jedan sa svojom ekipom, da li će samo snabdevati motorima druge ekipe, ili će se potpuno povući iz tog takmičenja, preneo je Bi-Bi-Si.

Japanska kompanija Tojota je danas saopštila da se povlači iz Formule jedan zbog finansijskih poteškoća i tako postala treća ekipa u poslednjih 11 meseci koja je odustala od takmičenja.

Sastanku u Parizu prisustvovaće direktori ekipe Bob Bel i Žan-Fransoa Kobe, ali njima neće biti dozvoljeno da učestvuju u razgovorima o budućnosti ekipe.

Reno je kažnjen uslovnom suspenzijom na dve godine zbog nameštanja ishoda trke u Singapuru prošle godine, pošto je utvrđeno da je bivši direktor ekipe Flavio Brijatore naredio vozaču Nelsonu Pikeu da izazove incident, kako bi pomogao Fernandu Alonsu da trijumfuje.

Poljski vozač Robert Kubica je prošlog meseca potpisao za Reno i u timu zamenio dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa, koji će sledeće sezone voziti za Ferari.

Ekipa Renoa je ove sezone takmičenje u konkurenciji konstruktora završila na 10. mestu.