UDES U CENTRU BEOGRADA: Povređena 14-ogodišnja devojčica

Ona nije zadobila vidljive povrede, ali pošto nije rekonstruisala događaje, moguće je da je imala povredu glave i potres mozga, a prevezena je neurohirurgu u Urgentni centar, rekla je Nada Macura.

Tri saobraćajne nesreće dogodile su se noćas u Beogradu, u kojima su tri osobe povređene. Lekarima hitne pomoći su se javljali uglavnom srčani i psihijatrijski bolesnici, kao i osobe sa hipertenzijom, rekla je portparolka Hitne pomoći, Nada Macura.

Ženska osoba stara oko 20 godina, kao pešak u udesu koji se dogodio u Ruzveltovoj ulici u 19.20 sati zadobila je povrede glave kao i ortopedske povrede, tupe povrede kolena i oguljotinu leve šake, a prevezena je neurohirurgu i ortopedu u Urgentni centar, kaže Macura.

- Na auto-putu, na "Gazeli" u smeru ka Nišu, mladić star oko 16 godina, koji je navodno bio alkoholisan, oko 22.50 časova, zadobio je oguljotine lica - rekla je Macura i dodala da nije jasno koja mehanička sila je dovela do toga.

Mladić nije hteo da sarađuje i prevezen je u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 85 intervencija, a za protekla 24 sata 209 intervencije, precizirala je Macura i dodala da su se od hroničnih bolesnika lekarima najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, srčani i psihijatrijski bolesnici.

Izvor: blic.rs