Povorka stigla pred Hram

BEOGRAD, 19. novembar 2009. (FoNet )- Pogrebna povorka sa otvorenim kovčegom u kome je telo patrijarha Pavla stigla je pred Hram Svetog Save, gde će u 11.00 časova početi opelo koje će služiti vaseljenski patrijarh Vartolomej i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Pogrebna litija krenula je ispred Saborne crkve posle održavanja svete arhijerejske liturgije za pokoj duše njegove svetosti patrijarha srpskog.

U povorci je veliki broj građana, a u trenutku kada je lafet sa telom patrijarha stigao do Hrama, kolona se još protezala preko pune Slavije, ulicom Kralja Milana.

Povorka u kojoj su sveštenici Srpske pravoslavne crkve, poglavari pravoslavnih crkava, predstavnici Vatikana, koji su došli da odaju počast preminulom patrijarhu Pavlu, vernici i građani, krenula je ispred Saborne crkve ulicama kneza Sime Markovića, Pop Lukinom i Brankovom ulicom do Zelenog venca i Prizrenskom do Terazija.

Od Terazija povorka je nastavila ulicama kralja Milana, Trg Slavija, Bulevarom oslobođenja i preko trga Slavija stigla do Hrama Svetog Save gde će se služiti opelo.

Sahrana patrijarha Pavla je u 13.00 časova u manastiru u Rakovici.