Jestofunk

Italijanski acid jazz sastav "Jestofunk" napravio je sjajnu atmosferu. Dva sata dobre svirke, novih i starih hitova grupe, podigli su publiku na noge

Bina odlično uklopljena u njihov "fazon". Osam momaka pravilno i podjednako raspoređenih po sceni. Gitara, bas, bubanj, perkusije, alt i tenor saksofon, klavijature... više nego dovoljno elemenata za pun zvuk.

Počeli su instrumentalom, pa predstavili i jedinog ženskog člana ekipe. Tamnoputa, korpulentna Vendi Luis na srpskom jeziku pozdravila je publiku s "Dobro veče", što je izazvalo pozitivne reakcije, ali ni blizu onima koje je izmamila svojim glasom. Jak, kvalitetan, prodoran vokal, koji se odlično uklapa u ono što momci sviraju. Možda za nijansu tiši u toj "gužvi" nego što bi trebalo. Počela je sa "Mama blues".

"I'm ready to funk you up!"

Odlično uklapaju elektroniku u svoje nastupe, koriste semplove, ali ne da bi pokrili nedostatke - i kao muzičari imaju čime da se pohvale. Acid jazz, funk... to je muzika koja vas prosto preuzme, i zagolica vam stopala! Tako nije ni čudno što su već na početku, uz "Special love" mnogi počeli da ustaju, igraju, prilaze bliže bini i popunjavaju prostor između redova u sali.

"A ovo je tek početak!"

I bend se sjajno zabavljao, više je nego očigledno da se tom muzikom bave, jer i oni sami nisu mogli da joj odole...

U toj "diskoteci", mogli ste da se osetite i kao zvezda! "Da li se osećate kao zvezde večeras?" upitala je Vendi, pre nego što će odsvirati "Superstar".

Neke pesme su svi znali, neke nisu. Neke su nove, neke "old school Jestofunk". A, igralo se uz sve! Izgleda da su izabrali dobitnu kombinaciju - pozitivne vibracije, ljubav i predivna muzika!

Pevalo se uz "The gheto", a svi su bili na nogama uz jedan od njihovih najvećih hitova "Say it again".

Kao svaki svirački dobar bend, red je bio da se predstave kako dolikuje, pa su "solirali" jedan po jedan na svojim instrumentima, tek da se vidi ko šta ume... U muzici koju oni izvode, vrlo često će se desiti da je bas gitara prilično značajan element. Njihov basista definitivno ima šta da pokaže, i, ako bilo koga treba da izdvojite, osim fantastičnog vokala - to je on.

Ako do sada niste bili fan grupe "Jestofunk", vreme je da postanete!

Foto: Marko Risović