Barselona minimalno protiv Sportinga

BEOGRAD, 30. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Barselone i madridskog Reala ostvarili su pobede u utakmicama 20. kola Primere i nastavili trku za titulu šampiona Španije.

Barselona je u Hihonu savladala Sporting sa 1:0 golom 22-godišnjeg Pedra Rodrigesa, koji je iskoristio dodavanje Andresa Inijeste.

Srpski fudbaler Milan Smiljanić, koji je u zimskom prelaznom roku stigao u Sporting kao pozajmljen igrač Espanjola, nije dobio priliku da debituje za tim iz Hihona.

Katalonski tim je tako sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na Real, najbližeg rivala na tabeli šampionata. Real je danas u Korunji savladao Deportivo sa 3:1 i ostvario prvu pobedu na stadionu Rijazor još od 1992. godine.

Dvostruki strelac za Real bio je Esteban Granero, a protivničku mrežu pogodio je i Karim Benzema.

Espanjol je na prvoj utakmici večeri savladao Atletik iz Bilbao sa 1:0 zahvaljujući pogotku Luisa Garsije. Ostale utakmice 20. kola igraće se sutra za kada je zakazan i derbi kola između Sevilje i Valensije.

Izbori u Barseloni održaće se 13. juna, izjavio je danas predsednik tog fudbalskog kluba Đoan Laporta.

Laporta je u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu ocenio da izbori tako neće uticati na rezultate ekipe, pošto se sezona u španskom prvenstvu završsava 16. maja, dok se finale Lige šampiona igra 22. maja.

Đoan Laporta je na čelu Barselone od 2003. godine, a 2006. je dobio i drugi mandat na toj funkciji. On je negirao mogućnost da se i treći put kandiduje za funkciju predsednika aktuelnog prvaka sveta, Evrope i Španije.