Ljubičić izbacio Đokovića

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Indijan Velsu, pošto ga je u osmini finala pobedio Hrvat Ivan Ljubičić sa 2:0, po setovima 5:7, 3:6.

U narednom kolu Ljubičić će igrati sa Argentincem Huanom Monakom, trenutno 27. teniserom sveta, koji je pobedio Španca Giljerma Garsiju Lopeza sa 2:1.

Đoković je u prvom setu od četiri prilike za brejk samo jednom uspeo da oduzme servis trenutno 26. teniseru na ATP listi, dok je Ljubičić imao dve šanse koje je i iskoristio i rezultatom 7:6 dobio prvi deo igre.

U drugom setu, Đoković je u prvom gemu imao priliku da oduzme servis protivniku, ali nije uspeo, što je u šestom gemu pošlo za rukom Ljubičiću kada je poveo sa 4:2.

Iako je Đoković u devetom gemu imao još jednu šansu da produži meč, hrvatski teniser je dobrim servisima spasio brejk loptu i nakon sat i 44 minuta igre iskoristio je drugu meč loptu i nakon pet uzastopnih poraza zabeležio pobedu nad drugim teniserom sveta.