13. jun 2010. godine

BEOGRAD, 13. juna 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše prostora je dato najavi prve utakmice fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, slučajevima osuđenih pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića, vrućini i privrednim temama.

ALO - "Giška i Ljuba zarasli u korov!", o nadgrobnim spomenicima Đorđa Božovića Giške i Ljubomira Magaša, zvanog Ljube Zemunca. List sa nadnaslovom "eksluzivno" objavljuje naslov "Šetam kuče ko svaki penzioner" o Senti Milenkoviću, telohranitelju Slobodana Miloševića, dok čitaoci u tekstu "Udara ko Nole!!!" mogu saznati i eksluzivnu informaciju da Milenković ima "prijatan glas".

BLIC - O korisnicima privilegovanih kredita u Srbiji u tekstu "Državne pare i za vlasnike skupih jahti". O slučaju Sretka Kalinića, jednog od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, list piše pod naslovom "Hrvati će uhapsiti Sretka Kalinića". Najava prve utakmice fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi u tekstu "Preko Gane u brišućem letu".

VEČERNJE NOVOSTI - O prvoj utakmici fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi u tekstu "Srbija tim šampiona". O talasu vrućina koji je zahvatio Srbiju pod naslovom "Vrućina obara i zdrave". O osuđenom pripadniku zemunskog klana Milošu Simoviću u tekstu pod naslovom "I Simović spreman da proda tajne". Za list govori predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović: "Preti pobuna gladnih".

KURIR - "J..te se, fudbaleri", poručuje "diva" Jelena Karleuša "orlovima", dok Kurirova zečica Natalija poziva "Gledaj me, Mekejlebe". Povodom međusobnog obračuna zemunskih kriminalaca Miloša Simovića i Sretka Kalinića u Zagrebu list sa nadnaslovom "zemunski strah" donosi naslov "Zver se plaši Šarića".

POLITIKA - List na naslovnoj strani objavljuje fotografiju psa koji se rashlađuje u jednoj od beogradskih fontana pod naslovom "Tropski dan u Srbiji". O novom programu Socijalističke partije Srbije u tekstu "SPS se ne odriče socijalizma". "Vraćanje mozgova u Srbiju", naslov je intervjua s ministrom za nauku Božidarem Đelićem. O poplavama u Srbiji u tekstu "Dunav poplavio put Beočin-Ilok".

PRES - Najava prve utakmice fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi u tekstu "Hoćemo pobedu!". "Mleo sam ljude u mašinama za meso!", o policijskom ispitivanju u Zagrebu ranjenog člana zemunskog klana Sretka Kalinića. "U Srbiji kriza tek počinje", ocenio predsednik Zekstra grupe Dragan Đurić.