PREPORUKA NEDELJE: Ivan Tomić - serija, predstava, knjiga, restoran

Glumac Beogradskog dramskog pozorišta i TV voditelj Ivan Tomić zasluženo koristi letnju pauzu. Posle užurbanog tempa i rada na predstavi Klošmerl Beogradskog dramskog pozorišta i na seriji obrazovnog programa RTS I bez muke nema nauke, letnju pauzu provodi radeći ono što najviše voli: uživa sa porodicom, čita, gleda filmove i TV serije... Kaže da se tako najbolje priprema za narednu profesionalnu sezonu kada ga očekuju poslovi u matičnoj kući i na jednoj od televizija. Sa zaslužene pauze, pozdravio je naše čitaoce i preporučio im svoju omiljenu seriju, pozorišnu predstavu, knjigu, a od velikog broja restorana, namučio se da se odluči samo za jedan koji zadovoljava njegov hedonizam.

Foto: Promo

SERIJA

- HBO serija koju gledam sa velikom pažnjom je "Ubijate me" ("I am dying up here"). Serija o zlatnom dobu stendap komedije u Los Anđelesu sedamdesetih godina. Govori o svakodnevnoj surovoj borbi stendap komičara sa neuspehom, uspehom, drogama, televizijom, a sve vreme je izuzetno zabavna pogotovo u prvoj sezoni. Čak iako vas ne zanima stendap komedija, zanimljivo je jer donosi uzbudljive događaje sa prve linije fronta, tj. sa scene u klubu, a to je front. Verujte mi, probao sam. Jedan od producenata je i Džim Keri, tako da seriji ne manjka verodostojnosti.

www.imdb.com

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Ukoliko ste u prilici, pogledajte pozorišnu predstavu Epske igrice, "Zidanje Skadra". Predstava je koncipirana kao školski čas i zapravo se izvodi i po školama. Bavi se narodnom pesmom Zidanje Skadra, preispituje je, otkriva nam nova značenja. Dvoje sjajnih glumaca vešto i uverljivo igraju po nekoliko likova, a publika može da aktivno učestvuje u predstavi. Predstava je izvedena i na Festivalu profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija u Kragujevcu gde ju je publika sjajno prihvatila.

hocupozoriste.rs/predstave/epske-igrice-zidanje-skadra

Foto: Promo

KNJIGA

- Naslov koji bih vam od sveg srca preporučio je "Lista za odstrel", Frederika Forsajta. Čita se u jednom dahu. Pojavljuju se tajni agenti, međunarodni teroristi, komandosi, špijuniranje dronovima, ima dakle sve što je potrebno za brzu, žestoku akciju koja "vozi" od prve stranice. Ovo je knjiga za one koji vole špijunske romane i za one koji žele da ih zavole.

www.delfi.rs

Foto: Promo

RESTORAN

- Izgleda da se u Beogradu dnevno otvori po nekoliko restorana. Zato je teško izdvojiti neki. Uglavnom sa porodicom idem u restoran. Zato moj omiljeni restoran treba da ispunjava dva uslova: da se sviđa mojoj deci i da... U stvari jedan uslov! Često smo pretrpani obavezama tako da je okupljanje oko hrane i zajednički porodični izlazak vrsta opuštanja, rekreacije i predah od posla, škole, svakodnevnih obaveza. Takva mala slavlja pravimo u Pjaci, Lorencu i Kakalambi i Pica baru. Sa nekoliko prijatelja imam uobičajena, redovna okupljanja u tradicionalnom Kaleniću.

www.lk.rs

Autor: Mario Badjuk
Foto: Promo

ivan tomićLista za odstrelTOPUbijate meZidanje Skadra