PREPORUKA NEDELJE: Mileva Pavlović – film, restoran, predstava, izložba, koncert

"Ovenčajte se hrabrošću da biste osetili ukus pobede", poručuje i tim motom se vodi poznata autorka Mileva Pavlović. Ova dama ističe da je visoka, korpulentna, crna žena, neobičnog imena i sa izraženom potrebom da stvara, piše, predaje, debatuje, pita se, voli. Neostvarena balerina, jer je prerasla baletske igrače, ali profesor, filozof i pisac u pokušaju ostvarenja i realizacije. Planira da ne prestaje sa nemogućim planovima, jer je svesna, da dok ne poželi i ne pokuša, neće znati da li može. Prepoznatljivo lice “Politike”, “YU Info kanala”, “Palme”, STB, RTS, 3K, vratila se ove jeseni na male ekrane emisijom “Život u boji sa Milevom Pavlović” na TV O2, jer je osetila, posle dugogodišnje medijske pauze, da joj reflektori i TV kamere dosta nedostaju. Našim čitaocima predlaže omiljeni film, restoran, predstavu, izložbu i koncert popularne Marize čija je muzika i glas u potpunosti opuštaju.

FILM

- Najlepši film o ljubavi "Piano", ostvarenje koji mi je nahranio dušu, oči i sluh. Izvojila bih posebno sjajnu muziku koju možete slušati zatvorenih očiju.

RESTORAN

- "W sushi", mesto gde odlaze ljudi koji se vole i uživaju u intimi prostora, muzike i istočnjačkih mirisa. Hrana je sveža, egzotična i osmišljena tako da svaki zalogaj pruža estetski i kulinarski užitak.

PREDSTAVA

- "Jesenja sonata" u "Ateljeu 212" je potresni prikaz odnosa dominantne majke i ćerke u njenoj senci, emotivno kazanje o prikrivenim i dobro ušminkanim, ranjivim emocijama koje, kada se prikazuju sa scene pozornice, izgledaju kao glamur, a kada se svetla isključe, pretvaraju u suze i krivicu.

IZLOŽBA

- Mnogobrojne izložbe akademskog slikara Željka Đurovića. Njegove slike vrcaju koloritom, magičnim prikazima žena vila i erotičnim, sočnim scenama naslade i strasti. Ove izložbe su prave gozbe.

KONCERT

- Koncert fado pevačice Marize u Beogradu. To je muzika koja me potpuno obuzima, zaokuplja mi sva čula, a kada je ona izvodi, ne mogu da obuzdam suze. Fado je ispevani bol, čežnja, ljubav na čekanje i pečalbarska tuga, zvuci su dugi, teški i bremeniti, zamešateljstvo muzike i filozofije.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Milica Trnavac/Promo

Mileva Pavlovićpreporuka nedeljeTOP