NAPUSTILA NAS JE DRUGA ZVEZDINA ZVEZDA: Preminuo legendarni Dragoslav Šekularac

Danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac u 81. godini života.

Popularni Šeki je bio druga Zvezdina zvezda posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala, umetnik sa loptom, i veliki boem.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije.

Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat poseduje.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 153 utakmica i postigao 32 gola.

Takođe, bio je po završetku igračke karijere i trener. Trenirao je i Crvenu zvezdu u sezoni pre Barija, kada je nesrećno ispala od Kelna, kada su svi verovali da će osvojiti Kup UEFA.

Šekularac je ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, a i šire. Navijači će ga zauvek pamtiti kao jednog od najvećih driblera svih vremena sa naših prostora.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Iz Profila Tv Grand-Printscreen/Youtube

dragoslav šekularacfudbaler zvezdepreminuo