PREPORUKA NEDELJE: Vesna Zakonović Arežina – sport, serija, film, predstava, knjiga

Ona je svestrana i duhovita osoba, prepuna energije i entuzijazma, što se oseti iz svega što izgovori u svojoj emisiji "Popodne na TI sa Vesnom", na Radiju S, ali i iz svake pisane rečenice u nekoj od njene četiri knjige. Pored toga što je pisac, novinar i radijski voditelj, ona je i 24 sata prisutna na svom blogu keva Zakon (kevaZakon.com). Veruje u sreću i statistiku, a najviše u “carpe diem”, što ima i istetovirano na ruci.

Uvek nasmejana Vesna Zakonović Arežina našim čitaocima preporučuje seriju, film, predstavu, knjigu i sport po svom ukusu, a predloge potkrepljuje i odličnim adutima.

SPORT

Moj favorit su utakmice Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Trudim se da budem redovna na utakmicama i da uz "svoj" tim budem i kada je dobro i kada je manje dobro. Neverovatna je ta energija koju možete da osetite u hali i sigurna sam da će vam svaki zvezdaš reći da hešteg “#WeAreTheTeam” nije samo hešteg, već način života i razmišljanja. Za svoju novinarsku ekipu sa kojom delim mesto i poziciju kažem da su mi druga familija. Košarka je moj najomiljeniji sport, a vreme provedeno u Pioniru dođe mi kao pravo bustovanje energije.

SERIJA

Odmah sam pomislila na "Walking Dead" ("Okružen mrtvima") i novu sezonu koju pratim, ali bih volela da spomenem i serije "The Gifted" ("Nadareni") i "The Passage" ("Prolaz"). Super ljudi, ljudi sa natprirodnim moćima ali i večita borba između dobra i zla nikada ne izlaze iz mode. Ipak, serija koju uvek stavljam na prvo mesto biće Marvelov "Panišer" i jako sam tužna što neće biti novih sezona. Duboko verujem u filozofiju ovog super junaka, iako je mnogima teška za gledanje, nasilna i "sa mnogo krvi".

FILM

Ponovo Marvel. Od "Hulka" do "Blek Pantera", svaki Avendžer mi je na poseban način drag. Toliko da, iako smo svaki film gledali u bioskopu, obavezno ga ponovo pogledamo kada se emituje na nekoj od televizija. Porodična je to ljubav, pa je i sinak na dečijim žurkama i maskenbalima uglavnom bio Spajdermen ili Tor. Moj najdraži lik je Kapetan Amerika, mada često koristim i ono “Wakanda forever” kada se šalim sa prijateljima. Blek Panter je moj novi miljenik.

PREDSTAVA

Komedija "Pazi šta želiš", zato što verujem da niko nije savršen i da samo ako prihvatimo tu istinu, možemo stvarno da volimo i budemo voljeni. Priča vas neće samo nasmejati. Bićete i potpuno zbunjeni, a onda ćete shvatiti da je jako bitno da svoju Moniku (igra je predivna Aleksandra Tomić) upoznate na vreme i sa njom proživite sve te savršene trenutke o kojima ste godinama samo maštali. A onda ćete shvatiti da su simpatični i smotani Oliver, željan prave ljubavi (igra ga Radovan Vujović) i njegov najbolji prijatelj, ženskaroš i mačo muškarac, Viktor (čiji lik tumači Aleksandar Radojičić) lice i naličje svakog bića, u zavisnosti od toga kojoj se emociji okrene i pusti istu da ga vodi. Predstava je pisana po motivima komedije "Lista za ljubav" Norma Fostera, režiser je Jana Maričić, a Andrija Milošević se prvi put pojavljuje u ulozi producenta. Uživaćete, znam.

KNJIGA

"Ljubav je (s)lepa", Vesna Zakonović Arežina. Moja najnovija zbirka priča, nastala u jednom turbulentnom životnom periodu, iz kog izlazim zdravija i jača, i sa utvrđenim gradivom. Ja sam Vesna, pišem beletristiku jer "život je kratak, i j*beš sve, ako ti u njemu nije zabavno". Priče o muško-ženskim i svim ostalim odnosima, "o ljubavi od krvi i mesa koja čvrsto stoji na nogama čak i kada joj je glava u oblacima, toplo oko srca i vrelo između nogu", su priče koje svima pripadaju, iako se samo imena aktera menjaju.

Autor: Svetlana Bogićević
Foto: Privatna arhiva

preporuka nedeljeTOPvesna zakonović arežina