NEDELJA ZA ČISTIJU VOJVODINU: Novobečejci čistili grad i okolinu

Opština Novi Bečej pridružila se danas akciji koju ove nedelje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pod nazivom Nedelja za čistiju Vojvodinu. Čišćenje Pokrajine započelo je u ponedeljak, 24. juna, a trajaće do četvrtka u mnogim mestima Vojvodine. Akcija čišćenja u Novom Bečeju organizovana je na tri lokacije, a u njoj su učestvovali radnici Opštinske uprave i javnih preduzeća.

Akcija je započela u osam časova ujutru, a zaposleni radnici u lokalnoj samoupravi čistili su delove grada, a u čišćenju je učestvovao i predsednik Opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. Tokom današnjeg dana skupljeno je više od stotinu pedeset džakova smeća, a očišćene su ulice Ive Lole Ribara, Bašaldski put i Milošev put, kao i Kumane, te ulice Ljubice Odadžić i Maršala Tita.

- Novi Bečej važi za čistu i lepo uređenu sredinu o kojoj se tokom cele godine stara JP „Komunalac“, ali na ulazima u naseljeno mesto, iako se sa puta tako to ne čini, ima dosta smeća koje treba pokupiti - smatra predsednik opštine Novi Bečej, koji je i sam učestvovao u današnjoj akciji: - Mislim da mi svi prvo moramo da promenimo svoju svest i da bi to trebalo krenuti još od zabavišta. Verujem da prosveta ne ulaže dovoljno truda u edukaciju dece. Ipak je ovo planeta na kojoj živimo, ipak je ovo opština u kojoj živimo. Mi se ponosimo i Tiskim kejom i lepim parkom, ali džabe nam sve to ako na ulazu u Novi Bečej ili na izlazu iz Novog Bečeja ka Bašaidu ili Novom Miloševu, na ulazu u Kumane ili na ulazu u Bočar vidite deponiju sa smećem.

„Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, kojom je, između ostalog, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

akcija čišćenjagrad novi sadNacionalni park Fruška goraNedelja za čistiju Vojvodinu”novi bečejPokrajinski sekretarijat za urbanizam i zažtitu životne sredinepoziv volonterimaSaša Maksimovićvolonteri