Đoković spreman za Francuze

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je da Francuska ima veoma dobre igrače u Dejvis kup reprezentaciji, ali da je imao dovoljno vremena da se odmori i da će biti spreman za naredne protivnike.

Finale Dejvis kupa između Srbije i Francuske igraće se od 3. do 5. decembra u "Beogradskoj areni".

"Imao sam nekoliko dana da se odmorim od turnira i daću sve od sebe narednog vikenda", rekao je Đoković na konferenciji za novinare i dodao: "Zadovoljan sam ovom sezonom koja je bila turbulentna. Nisam mogao da pružim svoj maksimum zbog zdravstvenih problema u prvih pet, šest meseci, a ipak sam zadržao treće mesto na ATP listi".

Na pitanje šta misli o francuskoj reprezentaciji, Đoković je odgovorio da smatra da neigranje Žo-Vilfreda Conge ne umanjuje njen kvalitet, jer on poslednjih meseci nije bio u formi zbog povrede.

"Gael Monfis je u životnoj formi, Rišar Gaske i Žil Simon igraju veoma dobro. Mišel Londra igra sjajan tenis... Veoma su raznovrsni igrači, mogu da igraju i u singlu i u dublu. Mislim da nema tajni u našim igrama. Biću spreman u svakom slučaju", rekao je Đoković.

Najiskusniji reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić istakao je da je Dejvis kup specifično takmičenje, jer ne zavisi od jednog rezultata.

"U ovakvim prilikama pomaže iskustvo igranja velikih finala, međutim, ovo je nešto sa čim se prvi put srećemo. Igraćemo pred svojom publikom i nadam se da ćemo pobediti", rekao je Zimonjić koji je prošlog vikenda osvojio titulu u dublu na završnom turniru sezone u Londonu.

On je dodao da sezona "nije mogla bolje da se završi" i da je u mnogo boljoj formi nego što je bio u polufinalu Dejvis kupa sa Češkom.

Teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nisu igrali poslednje turnire kako bi se što bolje spremili za meč finala Dejvis kupa.

"Uzeo sam nekoliko dana slobodno posle turnira u Bazelu. To je bila ispravna odluka, jer sam sada odmoran", rekao je Troicki.

Tipsarević je pauzu iskoristio za "medeni mesec" i odmor.

"Poslednjih godina igram dobro za Dejvis kup reprezentaciju. Volim da igram pred domaćom publikom. Od Srbije se očekuje da pobedi Francusku. Lično ne osećam neku tenziju, što je dobro, jer bolje igram kada ne osećam pritisak", rekao je Tipsarević.

Srbija će od petka do nedelje igrati prvo finale Dejvis kupa, a sastaće se sa devetostrukim pobednikom.