Borusiji nije pomogao gol Subotića, Napoli izbacio Steauu

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Sevilje igrali su nerešeno sa Borusijom iz Dortmunda 2:2 u šestom kolu Grupe J Lige Evropa i izbacili velikog rivala iz Nemačke iz takmičenja.

Borusiji je pobeda bila neophodna, a činila se i moguća posle gola Šindjija Kagave već u četvrtom minutu. Frederik Kanute i Ndri Romarik, medjutim, doneli su preokret Sevilji.

Gol srpskog reprezentativca Nevena Subotića samo je Borusiju lišio poraza, ali joj nije doneo plasman u šesnaestinu finala u koje će, pored Sevilje, iz Grupe J i Pari Sen Žermen.

PSŽ je igrao nerešeno sa Karpatima 1:1.

Napoli je do nokaut faze takmičenja stigao zahvaljujući golu Edisona Kavanija koji mu je doneo pobedu nad Steauom u Grupi K 1:0.

Prvo mesto u toj grupi osvojio je Liverpul, uprkos večerašnjoj podeli plena sa Utrhetom 0:0. Milan Jovanović je u timu Liverpula bio do 73. minuta kada ga je zamenio Dirk Kujt.

U Grupi L nije bilo nedoumica, pošto su Porto i Bešiktaš već bili obezbedili prva dva mesta. Porto je večeras pobedio sofijski CSKA sa 3:1, dok je Bešiktaš bio bolji od bečkog Rapida sa 2:0.

Fudbaleri PAOK-a ranije večeras pobedili su u Zagrebu domaći Dinamo sa 1:0 i tako stigli do šesnaestine finala.

Pobednički gol za PAOK postigao je Dimitris Salpingidis u 60. Minute meča u kojem je Dinamo imao potpunu terensku inicijativu, mnogo prilika za gol, ali je, ipak, pretrpeo poraz i zauzeo treće mesto na tabeli Grupe D.

Prvi je Viljareal koji je tu poziciju potvrdio pobedom na gostovanju kod Briža, uz dva gola Djuzepea Rosija - 2:1.

Prva dva mesta u Grupi E od ranije su bili rezervisana za kijevski Dinamo i BATE Borisov.

Dinamo je u Kijevu igrao nerešeno sa moldavskim Šerifom 0:0 i izbio na čelo grupe, pošto je BATE izgubio u gostima, kod AZ Alkmara, 0:3. Reprezentativac Srbije Miloš Ninković meč u Kijevu posmatrao je sa klupe Dinama.

Ninkovićev saigrač iz reprezentacije Zoran Tošić sve vreme je igrao za moskovski CSKA na gostovanju kod Sparte u Pragu 1:1.

CSKA je sa maksimalnim učinkom iz prvih pet kola već bio obezbedio prvo mesto, dok je Sparta bila na sigurnoj drugoj poziciji.

Plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa ranije su obezbedili PSV Ajndhoven, Metalist, Štutgart, Jang Bojs, Zenit, Sporting, Bajer Leverkuzen, Mančester Siti, Leh, Porto, Bešiktaš, Liverpul i Pari Sen Žermen.

U žrebu u petak pridružiće im se i trećeplasirani timovi iz grupa Lige šampiona: Tvente, Benfika, Glagov Rendžers, Rubin Kazanj, Bazel, Spartak iz Moskve, Ajaks, Braga.

Liga Evrope, 6. kolo

Grupa D:


Dinamo - PAOK 0:1

(Salpingidis 60)
Briž - Viljareal 1:2
(Kuemaha 28 - Rosi 30, 34 p)
Tabela: Viljareal 12, PAOK 11, Dinamo 7, Briž 3


Grupa E


Dinamo Kijev - Šerif 0:0

AZ - BATE Borisov 3:0
(Sigtorson 7, 84, Maer 86)
Tabela: Dinamo Kijev 11, BATE 10, AZ 7, Šerif 5


Grupa F


Lozana - Palermo 0:1

(Munjoz 84)
Sparta Prag - CSKA Moskva 1:1
(Kadlec 44 - Džagoev 15)
Tabela: CSKA 16, Sparta 9, Palermo 7, Lozana 1

Grupa J


Karpati - PSŽ 1:1

(Fedecki 45 - Luindula 39
Sevilja - Borusija 2:2
(Romarik 31, Kanute 34 - Kagava 4, Subotić 48
Tabela: PSŽ 12, Sevilja 10, Borusija 9, Karpati 1

Grupa K


Liverpul - Utreht 0:0

Napoli - Steaua 1:0
(Kavani 90+3)
Tabela: Liverpul 10, Napoli 7, Steaua 6, Utreht 5

Grupa L


Porto - CSKA Sofija 3:1

(Otamendi 23, Misael 55, Rodrigez 90 - Delev 48)
Bešiktaš - Rapid 2:0
(Kvarežma 32, Ernst 45
Tabela: Porto 16, Bešiktaš 13, Rapid Beč 3, CSKA Sofija 3