POSLEDICE IZOLACIJE: Stefan Milenković napravio prvu musaku u životu (FOTO)

Rođeni Beograđanin, Stefan Milenković, proslavio se kada je još sa deset godina svirao violinu pred Ronaldom Reganom i godinu dana kasnije za Mihaila Gorbačova. Svira i nastupa širom sveta i dobio je nebrojena priznanja. Predaje na Univerzitetu Ilinoj.

Usled vanredne situacije koja je zavladala širom sveta zbog opasnosti od zaraze koronavirusom, otkazani su brojni događaji, među njima i koncerti. Tako, ni Stefan Milenković u poslednje vreme ne nastupa na svetskim scenama.

- Nema uopšte koncerata, sada jer sama postavka koncerta, gde je zatvoren prostor, gde ima puno ljudi, to je upravo onaj scenario koji pokušavamo da izbegnemo da se ne bi širio virus. Mi smo ovde praktično blokirani. Država Ilinois je blokirana, univerzitet ne radi... Situacija je takva kakva je i svuda u svetu, ali, da nije tako ružan i tragičan povod, u stvari, ja uživam sad što sam kod kuće i što manje putujem jer, zaista sam na putu oko 200 dana u godini - rekao je Stefan.

Dodaje da je počeo da otkriva kuvanje i da "polako obogaćuje listu recepata".

- Počeo sam od italijanske kuhinje. Pre svega, moj deda je bio Italijan. Ja sam u Italiji maltene svakog meseca, moj brat živi tamo. Tako da te neke soseve razne, bolonjeze, kvatro formađi, klasična pasta pomodoro, znači od toga sam počeo, a juče smo napravili musaku - ispričao je violinista.

- U Italiji je zaista strašno, pitaju se mnogi zašto, stvarno ne znam. Mogu samo da pretpostavim da oni vole da žive, Italijani inače generalno dugo žive i srećno žive... I druže se, taj društveni element kod ljih je vrlo jak. Vole zajedničke nedeljne ručkove, vole ujutru da svi idu u barove na kafu... - zabrinut je Stefan.

Kada je reč o časovima koje drži studentima, Milenković najavljuje da će ih biti, ali onlajn. Za kraj poručuje:

- Videćemo se, proći će ovo sigurno samo treba biti strpljiv i raditi ono što znamo svi da treba.

Sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram podelio je delić atmosfere iz porodičnog doma u Čikagu.

Naime, Stefan je objavio fotografiju na kojoj nasmejano pozira dok u rukama drži spremljen ručak.

- Posledice Koronavirus izolacije: napravio sam prvu musaku u životu! Pišite ako imate neki omiljeni recept da probamo ovih dana - napisao je Milenković.

Autor: RTS/Nadlanu.com/M.M.
Foto: stefanmilenkovichofficial/Instagram

izolacijakoronavirusstefan milenković