Državni odnosi Srbije i Crne Gore kaskaju za ljudskim

PODGORICA, 9. januara 2010. (Beta) - Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drasković ocenio je u nedelju da državni odnosi Srbije i Crne Gore i dalje zaostaju za odnosima među ljudima.

Drašković je u intervjuu podgoričkim "Vijestima" kazao da odnosi dve države "kaskaju za istorijom i za onim što su bili, jesu i biće Srbija i Crna Gora".

"Ne pridajem veliki značaj državnim odnosima. Uvek su odnosi među Srbima i Crnogorcima bili bolji od odnosa među dvorovima", ocenio je lider SPO-a i dodao da ne postoji pretenzija Srbije prema Crnoj Gori već "svojatanja takozvanih paternalističkih Srba".

On je mišljenja da doskorašnji crnogorski premijer Milo Đukanović "zaslužuje" poštovanje naroda Crne Gore, jer je "svim onim što je učinio upisao sebe u istoriju". "Na svetu nema bezgrešnog čoveka i na kraju se donosi sud o nekom državniku tako što se vidi da li ima više pluseva od minusa", dodao je Drašković.

Lider SPO-a pretpostavlja da će Đukanović sa pozicije predsednika Demokratske partije socijalista "nadgledati stvaranje nove garniture političkih naslednika".