PORODICA POKOJNE KNJIŽEVNICE NIJE PRISUSTVOVALA: Upriličena žurka u belom za Isidoru Bjelicu

Večeras je upriličena žurka u belom kao poslednja želja književnice Isidore Bjelice. Naime, književnica je ostavila u amanet pevačici Zorani Pavić da posle njene sahrane organizuje žurku u belom za najbliže prijatelje, a poslednja želja joj je večeras i ispunjena.

Veče puno emocije upriličeno je u ambijentu koji je odisao belom bojom. Ples za Isidoru, muzika, ali i suze su detalji sa žurke u belom.

Porodica pokojne književnice nije prisustvovala, a Zorana je pre izvesnog vremena objasnila zašto je to tako. Ona je istakla da joj je jako važno bilo da sve što organizuje bude sa blagoslovom porodice i dodaje kako potpuno razume njihovu odluku da ne prsustvuju "bajci" koju organizuje, kako to dodatno ne bi produbilo njihovu bol.

- Jako mi je bio bitan blagoslov od porodice. Smatrala sam da je neumesno da ljude zovem dok se malo ne pokupe od svega što ih je snašlo, jer čovek se uvek nada da će neko ozdraviti, nada se do samog kraja. Nakon 40 dana sam pozvala gospodina Pajkića koji mi je rekao da nema ništa protiv da sve organizuje, samo što oni neće biti deo te večeri. Što razumem jer je najteža bol koju porodica prolazi, to je preteško za njih i ja to poštujem zaista. Čula sam se i sa ocem Dimitrijem i majkom Nenom koja je divno biće. Dobila sam blagoslov i rekla mi je da joj je mnogo drago što ću to uraditi. Rekla mi je da bi je slomilo da bude tu, a pomogla mi je i oko spiska ljudi i oko numera. Zahvalna sam joj beskrajno, kao i sestri Maji i drugaricama sa kojima je jako bliska bila i više vremena je provodila nego sa mnom. One su toliko divne, jedna Dragana je u Banjaluci, u Španiji je Jovana, neke su iz Beograda. Tu su i Sonja Karadžić, Sanja Marinković, Ceca Đokić njena drugarica i saradnica, Jelica Brestovac glumica sa kojim je radila predstavu koja je otkazala svoju predstavu da bi te večeri bila tu, zatim Ankica Orčić koja je jedna divna dama koja mi svesrdno pomaže i vrlo je zaslužna za celu organizaciju, Živojinu Krstiću i Vojislavu Žakuli koji je zadužen da eksterijer odiše bajkom - istakla je Isidorina dugogodišnja prijateljica.

Podsetimo, Isidora Bjelica preminula u 52. godini. Ona je poslednja dva meseca života provela kod roditelja Nevenke i Dimitrija, a njena poslednja želja je bila da se organizuje žurka u belom kada umre. Pevačica Zorana je večeras tu dužnost obavila. Žurka je sva u belom: beli venac, belo cveće, beli baldahini, kao i dve reči "dobro došli" koje kidaju dušu.

- Pingvi (nadimak koji je Isidora dala Zorani, prim. nov.), dobih nalaz, e, ne deluje više j..... hemio, raste marker. Pokušaću još nešto, ali, po svemu sudeći, nema neke vajde. Elem, ne pišem ti da ti kukam jer u mom slučaju je to situacija koja je više dosadila i meni i Bogu i ljudima, nego htela sam nešto da te zamolim, Pingvi. Pošto ne znam jesi li videla onaj moj virtuelni testament... Ja suviše volim ljude da bih bilo kog gnjavila da se zlopati da ide na tako neprijatno mesto kao što je groblje, ili još, ne daj bože, neke smaračina akademije da se svi uguše od dosade - elem, pošto si ti na čudan način bolje od svih mojih prijatelja kapirala i moj senzibilitet i humor, ovlastila bih te za jednu stvar - da, kad odem u večna lovišta, organizuješ odličan "afterlajf parti" sa puno dobre muzike i treske i belim dres-kodom, jer ja sam Bjelica, a ne Crnica - napisala je pred smrt pokojna Isidora Zorani.

Izvor: Blic.rs
Foto: isidorabjelicapajkic/Instagram

isidora bjelicaknjiževnicaporodicapreminulatop_sliderzorana pavićžurka u belom