Vintidž melanholija

U novom prostoru hotela "Ozon" beogradskoj publici premijerno je prikazana modna linija "Vintidž melanholija", naše poznate stilistkinje, dizajnerke, pozorišne i filmske kostimografkinje Slavne Martinović

Ovom modnom revijom neobičnog naziva ujedno je zatvorena izložba 13 unikatnih haljina "Diva", koje je ova uspešna umetnica kreirala tokom dvogodišnje saradnje s Aleksandrom Kovač. U izuzetno prijatnoj i opuštenoj atmosferi Slavna je predstavila svoju prvu modnu liniju - 20 jedinstvenih haljina - pruživši mladim damama priliku da u svojoj garderobi imaju jednu, jedinu i posebnu kreaciju.

Kao i umetnica koja je radila na njoj, i modna revija je bila drugačija od do sada viđenih. Manekenke su stajale na postoljima, kao neme lutke u izlogu, publika je šetala iz prostorije u prostoriju, a prigušeno svetlo stvaralo je atmosferu zavodljivog i magičnog kraljevstva mode i glamura.

Svečane haljine su ručno rađene od najfinije svile, kože i čipke, svetlih i pastelnih boja. Unikatna linija inspirisana je šikom zlatne ere Holivuda i tridesetim godinama prošlog veka, a upotpunjena je luksuznim aksesoarima, nakitom, kaiševima i torbama. Kreirana je za prilike kada mala crna haljina jednostavno nije dovoljna.

Slavna Martinović diplomirala je na Londonskom koledžu mode. Po završetku studija radila je kao stilista i kostimograf u svetu mode, filma i muzike, u Londonu, Hongkongu, Los Anđelesu i Beogradu, sarađujući sa svetskim zvezdama (Chloe Sevigny, Famke Janssen, Tory Spelling), muzičarima ("A perfect circle", "Aerosmith", "Nsync", Pink, Usher) i drugima. Kao stilista sarađuje s prestižnim modnim časopisima, kao što su "Cosmopolitan", "Contents", "Soma", "Marie Claire" i "US Weekly". Radila je kostime za film "Buđenje mrtvih" Miloša Radivojevića i "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, za koji je osvojila "Zlatnu mimozu" na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Herceg Novom. Među pozorišnim angažmanima treba izdvojiti kostim urađen za predstavu "Diplomac" u režiji Alise Stojanović.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević