Predstava Doručak kod Tifanija u Madlenianumu

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Predstava "Doručak kod Tifanija" u dramatizaciji Milene Bogavac po romanu Trumana Kapota i u režiji Ane Radivojević Zdravković, premijerno će biti izvedena 26. marta na Velikoj sceni Opere teatra "Madlenianum", najavljeno je u četvrtak u tom teatru.

Rediteljka Ana Radivojević Zdravković rekla je na konferenciji za novinare da je rad na predstavi "Doručak kod Tifanija" u ovom teatru počeo 3. februara, a da ulogu glavne junakinje, Holi Golajtli tumači Dubravka Mijatović, dok njenog partnera, Freda igra Marinko Madžgalj.

Prema njenim rečima, to je romantična ljubavna priča izmedju neodoljive devojke koja iz američke provincije dolazi u NJujork sa željom da promeni svoj život, i šarmantnog mladog pisca.

U predstavi će igrati i Mihailo Ladjevac, Nenad Ćirić, Btanislav Zeremski, Milica Janketić, Ana Simić, Srboljub Milin, Zinaida Dedakin, Ivana Antonijević. Muziku za predstavu radi Aleksandra Kovač, a kao njen gost i saradnik nastupiće i glumica Mina Lazarević. Kostime za predstavu koji su inspirisani filmom i šezdesetim godina prošlog veka, radila je kreatorka Dragana Ognjenović.