Povrede muče Murinja i Rednapa

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Treneri Žoze Murinjo i Hari Rednap rekli su da im povrede igrača zadaju velike probleme pred prvi meč četvrtfinala fudbalske Lige šampiona, u kojem se u Madridu sastaju Real i Totenhem.

"Ako Kristijano Ronaldo bude igrao, biće to zato što smo on i ja odlučili da rizikujemo", rekao je danas španskim medijima šefstručnog štaba Real Madrida Žoze Murinjo.

Napadač Reala Karim Benzema zbog povrede noge verovatno će propustiti prvi četvrtfinalni duel sa Totenhemom, dok bi u postavi mogao da se nađe brazilac Marselo, koji nije igrao u subotu kada su Madriđani na svom terenu poraženi od Sportinga iz Hihona sa 1:0 u utakmici 30. kola Primere.

Trener Totenhema Hari Rednap na raspolaganju ima samo dvojicu centralnih igrača odbrane, a pod znakom pitanja nalazi se nastup najboljeg igrača londonskog tima ove sezone Gereta Bejla.

On se još nije potpuno oporavio od povrede tetive.

"Sigurno je da nas čeka teška utakmica protiv Reala. Moraćemo da igramo bolje nego protiv Vigana u poslednjem meču prvenstva Engleske, kako bismo ostvarili povoljan rezultat pred revanš", kazao je Rednap čija je ekipa u subotu igrala 0:0 kao gost protiv Vigana.

Rednap zbog povreda neće moći da računa na Ledlija Kinga, Džonatana Vudgejta i Juna Kabula, dok je nastup Vilijama Galasa doveden u pitanje zbog problema sa kolenom.

Real se u četverfinalu Lige šampiona nalazi prvi put još od 2004. godine, dok Totenhem debituje u ovom takmičenju.

Utakmica u Madridu igra se utorak od 20.45, a revanš je na programu 13. aprila u Londonu.