U KABINETU PREDSEDNIKA SRBIJE: Stefanu Milenkoviću uručen orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti Stefanu Milenkoviću za, kako je rekao, zasluge u vraćanju ugleda Srbije u svetu.

Vučić je na ceremoniji u Predsedništvu Srbije rekao da je Milenković "dobar vetar" koji dolazi u zemlju, "čovek koji je nagovestio značajne promene za Srbiju i od koga mnogo očekujemo u budućnosti".

- Nisam neko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju, ali je Stefan izuzetnom karijerom, vanrednim talentom i ogromnom marljivošću uradio za Srbiju koliko mnogi od nas običnih smrtnika za hiljadu godina ne bismo mogli da postignemo. Ako je neko zaslužio orden ovakvog sjaja, to je Stefan Milenković - ocenio je Vučić.

Dodao je da odluka poznatog violiniste da se vrati da živi u Srbiji "pokazuje da i oni koji su najuspešniji, čije ime s istinskim uvažavanjem izgovaraju svuda u svetu, umeju da vole svoju zemlju".

- Prvi put sam sa nevericom primio vest da se Stefan vraća u Srbiju, a onda sam bio oduševljen, kada sam ga upoznao i više od toga. Retko srećete tako talentovane ljude sa zdravom ambicijom - kazao je Vučić.

Poručio je poznatom violinisti da "za razliku od običnih smrtnika", od danas mora da vodi računa kako se ponaša "i u kafani, i na ulici", jer je od države priznat kao "jedan od najboljih".

Milenković je po primanju ordena izrazio zahvalnost Vučiću i državi Srbiji za kako je rekao, poverenje koje mu ukazuje "sve ove decenije".

- Ovo je ogromna stvar za mene, moju porodicu, moju karijeru. Kad pogledam šta ovaj orden znači u istoriji za sve koji su ga dobili, osećam se da sam na početku prave odgovornosti i pravih izazova, a pošto ja to volim, osećam se spremnim da nastavim da radim ono što sam do sada radio najbolje što mogu - kazao je Milenković, kome je priznanje dodeljeno povodom Dana državnosti Srbije.

Izvor: N1/Beta
Foto: stefanmilenkovichofficial/Instagram

aleksandar vučićDan državnosti Srbijeordenorden Karađorđeve zvezde prvog stepenapriznanjestefan milenković