PRIČA KOJA TRAJE: Eurobank podržala "Noć knjige" 19. put zaredom

Vrednost knjige je bezvremenska, a tokom pandemije koronavirusa smo imali priliku da se ponovo uverimo u to. Knjiga je bila naš najbolji prijatelj u vreme kada nismo mogli da se viđamo sa svojim prijateljima. Iako smo i ranije znali da je značaj knjige neprocenjiv, prethodna godina je to potvrdila.

Nastavljajući sa aktivnostima koje doprinose popularizaciji čitanja, Eurobank je i ove godine, 19. put zaredom, bila pokrovitelj manifestacije "Noć knjige" koja se održala od 18. do 20. juna pod sloganom "Priča koja traje". Tradicionalni organizatori bili su izdavačka kuća "Laguna" i knjižarski lanac "Delfi", a priliku da pronađu više od 50.000 naslova po specijalnim cenama imali su stanovnici 31 grada Srbije i regiona, na 62 lokacije.

Podrška kulturi i obrazovanju spada u primarne društveno-odgovorne ciljeve Eurobanke i razlog što je i ove godine sponzor manifestacije "Noć knjige" kao drugog najvećeg čitalačkog događaja posle Beogradskog sajma knjiga. Popusti za kupovinu Laguninih izdanja značajno su doprineli velikoj potražnji: za kupovinu jedne knjige važio je popust od 25 odsto, za dve 30 odsto, za tri 35 odsto, a za četiri i više knjiga popust od 40 odsto. Na knjige drugih izdavača koji su se priključili "Noći knjige", strana izdanja i gift asortiman, obračunavao se popust od 20 odsto. Obezbeđeni su i pokloni za kupovinu u knjižarama, a za sve online porudžbine na teritoriji Srbije, dostava je bila besplatna.

Uz podršku manifestaciji "Noć knjige", Eurobank i na druge načine radi na popularizaciji čitanja. Naime, Banka realizuje samostalni društveno odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas" u okviru kog donira sredstva za modernizaciju srednjih ekonomskih škola, a od skoro za njihove učenike obezbeđuje i popust u "Laguna" i "Delfi" knjižarama u gradovima Srbije u kojima je donacija realizovana. Poslednja donacija u nizu uručena je Ekonomsko-trgovinskoj školi "Jovan Trajković" u Zrenjaninu, i to u vidu 30 novih računara čija je vrednost veća od 1,1 milion dinara.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Delfiekonomske školeEurobanklagunanoć knjigeŠkola kao nacrtana za Vas