ĆERKA JE TO TEŠKO PODNELA, A SUDIJA MI SE IZVINIO I REKAO DA SAM KOLATERALNA ŠTETA: Bane Vidaković ispričao detalje porodične agonije nakon njegovog hapšenja

Glumac Branko Bane Vidaković proteklih meseci bio je aktuelan ne samo zbog serije "Vikend sa ćaletom" već i zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Na suđenju je kažnjen samo novčano i tu kaznu namiriće u ratama u narednih godinu dana, a sada je u prvoj ispovesti otkrio da je iz dvodnevnog pritvora otišao pravo na snimanje serije, ali i kako je ljut na sebe jer nije predosetio opasnost, a otkrio je i zašto mu je sudija rekao da je bio samo "čovek koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme".

- Laknulo mi je kad je sudija na suđenju izjavio da ipak mora da me kazni makar novčano, zbog jedne stare osude, jer sam pre deset godina imao spor sa Elektrodistribucijom. Čak mi se izvinio i rekao da je očigledno da sam bio kolateralna šteta čoveka koji me je uvukao u tu priču - kaže Bane na početku razgovora.

Dramski umetnik ljut je na sebe jer uprkos godinama i životnom iskustvu nije umeo da prepozna potencijalnu opasnost.

- Pre tri godine iznajmio sam dvorišnu kuću na Vračaru i taj čovek je stalno dolazio zajedno sa ženom i troje dece, da bi se klinci slikali sa mnom. Sam je počeo da se pojavljuje tek prošlog proleća, kad je od mog gazde tražio ključ od garaže koju ne koristim, pošto svoj auto parkiram na ulici. Tamo je stajala neka starudija, a on je želeo da ostavi svoje stvari dok ne nađe stan jer se razvodio od žene. Pre incidenta nekoliko puta je dolazio do garaže, a tog jutra kad su nas priveli tražio je da odem s njim do Novog Beograda da nešto uzme. Prvo sam hteo da odbijem, ali sam se, ni sam ne znam zbog čega, ipak predomislio i seo u kola. On je još jednom ušao u garažu, uzeo drogu i stavio je u zaštitnu masku, što sam posle saznao od inspektora.

U tom trenutku nekoliko inspektora opkolilo je kola i obojicu uhapsilo. Glumcu je određen pritvor od dva dana, a dileru, muzičaru na splavovima, od mesec.

- On je i inspektorima i tužiocu tada izjavio da ja s tim nemam nikakve veze. Kasnije su ga valjda posavetovali da napadne mene, pa je posle dva-tri meseca potpuno okrenuo priču. Ispalo je da sam ja jedan od najopasnijih dilera, gori od Darka Šarića, kao i da me se plaši. U međuvremenu sam saznao da je višestruki povratnik i da je već dva puta osuđivan na zatvorske kazne zbog dilovanja. Sudija se na njegove priče smejao, ali ja sam se mnogo sekirao i nervirao zbog toga što ga je štampa uporno citirala. Nisam hteo da dajem nikakve izjave, želeo sam da se prvo završi čitav postupak.

Ponudio je tužilaštvu da prizna krivicu, kako bi dobio nanogicu i priliku da može da radi. Tužilac je to usmeno prihvatio, ali se nije pojavio na dogovoru kod sudije.

- Poslao je zamenicu, a sudija mi je skrenula pažnju da je taj sporazum po mene nepovoljan. Ne bih mogao da radim pošto osobe s nanogicom imaju dva sata dnevno za obavljanje svih poslova van kuće. Shvatio sam da nema garancija da ću moći da idem na snimanja i odlučio sam se za suđenje, iako mi to nije nimalo odgovaralo jer se priča po medijima provlačila mnogo duže nego što je bilo potrebno.

Posle svega, Bane priznaje da mu je najteže bilo u pritvoru, gde je proveo dva dana.

- To je za mene bio pravi šok. Uplašio sam se da će produkcija serije "Ljubavni zalogaji", koju sam tek bio počeo da snimam, dići ruke od mene i da ću izgubiti posao. Međutim, bili su izuzetno korektni, ponudili su mi i advokata u slučaju da nemam svog, a čim sam izašao iz pritvora, sačekao me je njihov vozač i odveo pravo na set. Posle samo nekoliko sati snimao sam svoje scene kao da se ništa nije dogodilo, zahvalan producentima Braci Zatezalu i Sretenu Jovanoviću što su verovali u mene - kaže glumac.

Tokom sudskog postupka najviše je brinuo o tome kako će sve podneti njegova deca, ćerka Majda, koja živi u Holandiji, i sin Mateja, koji je ovde u Beogradu.

- Sin zna šta se dešavalo. Kćerka je sve to prihvatila mnogo teže, jer ne živi u Srbiji. Uspaničila se i stalno je zvala da pita jesam li dobro, živ i zdrav, šta će biti sa mnom. Mediji su sve vreme objavljivali poluistine, maltretirali ne samo mene nego i moj komšiluk. Bio sam ljut i revoltiran - ispričao je glumac u ispovesti za magazin "Gloria".

Izvor: Nova.rs
Foto: bane.vidakovic59/Instagram

bane vidakovićbranko vidakovićhapšenjekolateralna štetakrivično deloopojne droge