POČETKOM NAREDNE GODINE: Ana Brnabić najavila povišice za zdravstvene radnike

Poverenica beogradskog odbora SNS i premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da se početkom naredne godine može očekivati novo povećanje plata zdravstvenim radnicima.

- Nastavićemo dalje sa investicijama, sa ulaganjem u infrastrukturu, nastavićemo sa izgradnjom i obnovom vrtića, škola, puteva, parkova, ali i sa svim drugim projektima koji će unaprediti kvalitet života - rekla je Brnabićeva koja je danas posetila višečlanu porodicu Ćuk iz Resnika u opštini Rakovica. Ona je dodala da će u narednom periodu češće posećivati građane i lično razgovarati sa njima.

U saopštenju beogradskog odbora SNS se navodi da porodica Ćuk ima dva zdravstvena radnika, pa je tema razgovora sa Brnabić bilo i povećanje plata u tom sektoru.

- U proteklih deset godina, za čak 89 odsto su povećane plate medicinskih sestara i tehničara, dok su primanja doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji povećane za 77 odsto - predočila je Ana Brnabić.

- Zahvaljujući predanom radu i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, javne finansije su stabilne i država može da povećava primanja svojim građanima - zaključila je premijerka.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

aleksandar vučićAna Brnabićdoktorijavne finansijemedicinske sestreplatapovećanje platepovišicazdravstveni radnici