Radovi do 20. februara

Za nagrade Salona konkurišu svi selekcionisani radovi u četiri kategorije: arhitektura, enterijer, urbanizam i izdavačka delatnost.

Jubilarni 30. salon arhitekture trebalo bi da bude otvoren 27. marta, ali je za prijavljivanje za učešće ostalo još samo nedelju dana − 20. februar 2008. Po tradiciji, Salon arhitekture se održava u Muzeju primenjenih umetnosti (MPU), a ove godine će trajati pet nedelja − do 30. aprila. 

Pravo izlaganja i učestvovanja u takmičenju za nagrade 30. salona arhitekture imaju pojedinci i članovi stručnih organizacija, stručnih udruženja arhitekata, urbanista, umetnika primenjenih umetnosti, studenti arhitekture kada su učesnici u timovima ili samostalno na profesionalnim konkursima, kao i autori i autorski timovi iz inostranstva, koji učestvuju u posebnoj kategoriji − gosti salona. Studenti sa školskim radovima učestvuju po posebnom pozivu i biće izlagani u okviru pratećeg programa Salona. Rok za dostavu prijave radova je 20. februar 2008. dok će rezultati selekcije biće poznati autorima do 25. februara 2007. 

Svečano otvaranje Salona, proglašenje i uručenje nagrada predviđeno je za četvrtak, 27. mart 2008. u 19 časova. Za nagrade Salona konkurišu svi selekcionisani radovi u četiri kategorije: arhitektura, enterijer, urbanizam i izdavačka delatnost. Najvažnije priznanje Salona arhitekture je gran-pri, a dodeljuju se i nagrade za najbolje studentske radove. Radove će ocenjvati stručni žiri, koji će za jubilarni 30. salon arhitekture raditi u sastavu: Žaklina Gligorijević, Zoran Lazović, Vladimir Milenković, Vladimir Mitrović, Josip Pilasanović i autor iz španskog tima − dobitnik gran-prija za 2007.

("Pregled")