U TRENDU: Šest modela čizama biće apsolutni hit 2022. godine

Čizme za 2022. godinu malo su drugačije od onih na koje smo navikli, a sve u istom cilju: da budu pravi statement detalj autfita.

Već dve godine, modni svet fokusira se na statement komadima odeće, kako bismo, makar kada su autfiti u pitanju, zaboravili na pandemiju i prethodni period, kada doslovno nismo izlazili iz svog doma.

S tim u vezi, modeli čizama za ovu godinu su raznoliki, od kaubojki, preko jarkih modela do kolena do upadljivih detalja. I poznati dizajneri su i te kako bili kreativni, igrajući se s raznim nijansama i oblicima.

Evo kojih šest modela će preplaviti ulice ove godine.

Čizme za 2022. godinu

Superstileto čizme

Praktični i udobni modeli su već neko vreme preuzeli primat u modnom svetu, ali to nije slučaj s ovim komadom obuće. Iako nisu naročito udobne, ostavljaju utisak. Pa se zato radije preporučuju na "kratke staze".

Više je... više!

Ove godine u fokusu će biti doterivanje, pa zato i čizme prate ovaj trend. Bilo da su u pitanju čizme na potpeticu ili ravan model, nije važno. Važno je da budemo primećene.

Platforme

Ukoliko volite štikle, ali više volite da vam je udobno, imamo sjajne vesti za vas! Čizme na platformu će biti potpuni hit 2022. godine.

Kombatice

Suptilni prelaz sa glomaznih čizama prethodnih sezona i svojevrsni omaž grandž eri 90-ih.

Mini štikla

Potpetice su definitivno u fokusu 2022. godine, a dizajneri su malo eksperimentisali sa štiklama. Stoga imamo cilindrične potpetice, one koje oponašaju oblik peščanog sata, ili kratke a špicaste... Na vama je samo da odaberete omiljeni model.

Sjajno

Metalik je svakako u trendu već neko vreme, a ove sezone vraćaju se party odevni komadi. Stoga ćemo nositi i sjajnije i upečatljivije čizme.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

2022. godinaautfitčizmemodau trendu