Glasanje i nova sednica

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Skupština Srbije glasaće u četvrtak o više zakona iz oblasti pravosudja i finansija posle čega će početi novu sednicu na čijem dnevnom redu su i izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

Poslanici će najpre glasati o predlozima zakona o advokaturi, o javnom beležništvu, o izvršenju i obezbedjenju, kao i o izmenama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija.

Skupština treba da se izjasni i o Predlogu zakona o tržištu kapitala, kao i o izmenama zakona o deviznom poslovanju, o investicionim fondovima, o finansijskom lizingu, o visini stope zatezne kamate, o dobrovoljnim penzijskim fondovima i planovima. Glasaće se i o izmenama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, kao i o potvrdjivanju tri sporazuma.

Nova sednica, na čijem dnevnom redu su i izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, zakazana je za 15 sati. Izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, koje je podnelo 108 poslanika, predvidjeno je ukidanje prakse blanko ostavki i utvrdjeno da se madati dodelju prema redosledu kandidata na izbornim listama.