Sajam za žene

Promotivna tajlandska masaža, najnovija šminka, specijaliteti "Udruženja kreativnih kuvara", promotivne cene sitnica uz koje će svaka žena zablistati, deo su ponude ovog sajma.

Mnogi bi možda u šali rekli, sajam "strija i celulita", a drugi bi odgovorili "imaju pravo i dame da zaborave na svoje brige i probleme u ovoj maloj oazi, pa razmišljajući i o strijama i celulitu".

Šminka

Kako da se dame pripreme za leto i kako da se našminkaju na pravi način, pitali smo zvaničnog make up aritstu Loreala Marka Nikolića.

- Preporučujem tokom leta minimalnu šminku, sada već imamo takve tehnologije, lake pudere, koji ne opterećuju kožu, a da se ne sijate. Dovoljna je dobra maskara, malo rumenila, ako niste osunčani. Trendi su i lakovi za nokte, preporučujem pastelene boje.

Šmnika na plaži da ili ne?

- Ne, mada znam da mnogi idu na plažu da piju kafu, pa je onda u redu i šminka. Ali neprimereno je da, sedite preterano našminkani u kupaćem kostimu. Većina pudera ima zaštiti faktor, pa ako ste došli da se sunčate neće vam lice pocrneti. Ako hoćete da izjednačite ten postoje i kolor ili hidrantne kreme s bojom koje imaju pigment. To je maksimum kada je u pitanju šminka na plaži, koju mnogi, ipak, ne odobravaju.

U čemu najčešće greše dame prilikom šminkanja?
- Problem je što su neke žene nesigurne, pa pribegavaju kopiranju estradnih ličnosti ili ljudi koje vide na televiziji. Zaboravlja se da je to scenska šminka, koja nije primerena tokom dana. Za večernje izlaske prihvatljiva je i nešto teža šmninka, ali preko dana ne. Ne treba da budete kameleon, pa da iz sezone u sezonu pratite slepo trendove, već morate da izgradite i svoj stil.

Marko Nikolić smatra da nije bitno da šminka bude usklađena s garderobom i jasno kaže: "Ukoliko šminkam ženu želim da dobijem kompliment da ona lepo izgleda, a ne moj rad i to je cilj da izgledate lepo, a ne da ste sjajno našminkani".

Ako ste u nedoumici oko izbora krema za negu lica, na štandu kompanije Nivea možete uraditi test i proveriti elastičnost, vlažnost i tip kože.

Stručnjaci ove firme će vam preporučiti kremu za vas, ništa ne morate obavezno da kupite, ali dobićete savet iz prve ruke. Proizvodi za negu lica i tela, nude se po sajamskim cenama, uz popuste od 20 ili 30 odsto.

Đinđuve

Za one dame koje ne mogu bez sitnica i đinđuva koje "život znače" na sajmu na žene postoji i štand "Unikat" sa zanimljivim nakitom, rukavicama ili sitnim delovima nameštaja.

- Ovo su radovi primenjenih umetnika. Izložili smo mirišljavi nakit sa eteričnim uljima, oslikani nameštaj sa Svarovski kristalima. Nakit je od poludragog kamenja, a ovo su radovi umetnika koji izlažu po celom svetu, kažu nam umentice okupljene oko ovog štanda.

Cene su od 600 dinara do 2.000, svi proizvodi su unikatni, haljine su oko 4.000 dinara, rukavice oko 1.500.

Ulaz na sajam za žene je 200 dinara.

Tekst: Danijela Tadić
Fotografije: Mirjana Ristić

lepotamodažene