SRBIJA ZAVRŠILA TAKMIČENJE NA 5. MESTU: Ukrajina odnela pobedu na 66. Pesmi Evrovizije (VIDEO)

Večeras je u Torinu održano finale 66. "Pesme Evrovizije", a nakon nastupa 25 država i glasanja, voditelji Laura Pausini, Mika i Alesandro Katelan saopštili su rezultate glasova žirija i publike. Najviše glasova osvojila je Ukrajina, koju je predstavljala grupa Kaluš orkestar sa pesmom "Stefania". Ukrajini je ovo treća pobeda na najvećem muzičkom takmičenju u svetu.

Ana Đurić Konstrakta je, posle glasanja žirija, bila na 11. mestu, a od publike je dobila 225 poena, te završila takmičenje na petoj poziciji.

Konstrakta je sjajno izvela svoju pesmu "In corpore sano", a u finalu "Pesme Evrovizije" je imala identičan nastup onom iz polufinala, koji je brzinom svetlosti zavoleo ceo region.

Konstrakti su evrovizijske kladionice predviđale visok plasman, šesto mesto. Večeras je nastupila posle niza sporijih pesama, koje su, čini se, pomalo uspavale publiku, te je reakcija na prve taktove Konstraktine pesme u areni "Pala Olimpiko" bila burna.

Nakon pobednika Ukrajine, na drugom mestu nalazi se Velika Britanija, na trećem Španija, na četvrtom Švedska.

U toku večeri imali smo prilike da vidimo čak 25 nastupa iz isto toliko država, dok je još 15 zemalja imalo priliku da glasa. Tih 15 zemalja su one koje iz oba polufinala "Pesme Evrovizije" nisu prošle dalje, ali su, kako je bio slučaj i prethodnih godina, mogle da glasaju u finalu.

Rezultati nakon glasova stručnog žirija:

Finalni rezultati nakon glasova publike:

Snimak finala "Pesme Evrovizije 2022"

Izvor: Blic.rs
Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Ana Đurić KonstraktaKaluš orkestarKonstraktaPesma evrovizijePesma Evrovizije 2022top_sliderukrajina