RAZMIŠLJAJU BEZ PRESTANKA: Koji horoskopski znaci ne mogu da zaustave svoje misli?

Svi smo nekad u životu iskusili situacije o kojima mnogo razmišljamo i analiziramo ih do detalja. Problem nastaje kada nas naše misli preplave, što za posledicu ima negativan uticaj na naše mentalno zdravlje. I dok većina nas teži da relativno brzo donese konačnu odluku i nastavi dalje sa svojim životom, ima onih koji neće prestati da razmišljaju o svakoj svojoj odluci i njenim posledicama još dugo. To je ono što na engleskom zovu "over-thinking" i pored preteranih razmišljanja, uključuje i trenutke kada "kažnjavaju sebe" i za najmanje greške koje su napravili ili se plaše da će ih napraviti.

Ovo su znaci Zodijaka koji preterano analiziraju i razmišljaju o svemu:

Blizanci

Blizanci imaju stalne bubice koje zuje u njihovoj glavi i ne dozvoljavaju im da ostanu na odluci koju su doneli. Dvostruka priroda njihovog horoskopskog znaka navodi ih da svaku misao obrađuju do iznemoglosti. Blizanci često imaju osećaj da će ih misli izludeti, jer čak i kada naprave izbor ne prestaju da se pitaju da li je to bilo ispravno ili ne.

Rak

Čak i kada vam u životu sve ide dobro, ne prestajete da razmišljate o tome šta može da se dogodi i kako sve može da se okrene naglavačke. Analizirate svaki detalj, zaglavljeni ste u prošlosti (obično u vašim lošim trenucima) i vaši strahovi i nesigurnosti vam ne dozvoljavaju da uživate u trenutku. Ponekad postoje mali "bljeskovi" radosti, ali generalno, zbog svog straha, oko sebe stvarate tešku stvarnost.

Jarac

Vaša potreba za redom i rasporedom ne dozvoljava vam da delujete spontano i bez razmišljanja. Želite da sve bude u redu, tako da uvek imate drugi plan na umu. Činjenica da ne delite lako svoje misli takođe negativno doprinosi vašem mentalnom zdravlju i vodi vas do preteranog razmišljanja, jer ne shvatate da postoje i drugi ljudi oko vas sa istim problemima.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

mentalno zdravljemisaomislirazmišljanjestrahovi