Skorseze snimio dokumentarac o članu Bitlsa

Dokumentarac pod naslovom “Džorž Harison: Život u materijalnom svetu" u režiji oskarvca Martina Skorsezea biće premijerno prikazan u oktobru. Prestavlja život Džordža Harisona (1943-2001) od početka njegove muzičke karijere u Liverpulu do slave, koju je dostigao sa “fantastičnom četvorkom” šezdesetih godina. Film takođe govori o njegovoj samostalnoj karijeri, filantropiji, orijentalnoj životnoj filozofiji I izletu u svet filma.

Gitarista i tekstopisac umro je 2001. godine u Los Anđelesu od raka pluća. Bio je poznat kao “Tihi Bitls”. Za poznatu grupu napisao je mnogo pesama, između ostalih I “Here Comes the Sun” I “Something”. Po raspadu grupe pridružio se bendu “The Traveling Wilburys”.

Dokumentarac sadrži intervjue sa Polom Mekartnijem, Ringom Starom, Erikom Kleptonom, Joko Ono, Filom Spektorijem I Džordžom Martinom. Biće prikazan u dva dela, a kasnije će biti izdat I na DVD-ju.

Izaći će i knjiga sa fotografijama, pismima i drugim dokumentima iz privatne zbirke Harisona i njegove žene, koja je producent ovog dokumentarca.

Kultni režiser novog Holivuda Martin Skorseze je između ostalih autor muzičkih dokumentaraca, kao što su "The Last Waltz" (1978), o poslednjegm koncertu grupe “The Band”," No Direction Home" (2005) o Bobu Dilanu, i "Shine a Light" (2008) o britanskoj grupi “The Rolling Stones”.

bitlsimartin skorseze